Без категорії

Залишатися собою

Світ змінюється з кожним днем. Часом просто не встигаєш за ним. Однією з характеристик сучасного суспільства є і поширення субкультур. Це стало модним, особливо серед молоді.

Світ змінюється з кожним днем. Часом просто не встигаєш за ним. Однією з характеристик сучасного суспільства є і поширення субкультур. Це стало модним, особливо серед молоді.

Зараз ми можемо побачити на вулиці безліч неформалів. Це і рокери, і металісти, емо, гопники, репери, скінхеди, готи, хіпі, панки і т.д. Всі вони стверджують, що це не просто забавка, а спосіб їхнього життя. Звичайно, однією з найголовніших причин розвитку подібних течій є те, що молодь таким чином самостверджується. Кожна людина своїм зовнішнім виглядом частково вже говорить про свій внутрішній світ. Та будь-який неформал — це, в першу чергу, бунтівник, який не погоджується з нормами сьогоднішнього суспільства. Адже вже сама назва “неформал” каже сама за себе.

У кожної субкультури є свої пріоритети, музичні вподобання і, на жаль, негативні моменти. Великим негативом є те, що молоді люди, належачи до різних субкультур, ворогують між собою. Нерідко доходить і до фізичних розправ. Часто прихильники однієї субкультури можуть затіяти конфлікт просто на рівному місці, а постраждати у ньому може й звичайний перехожий.

Отож що діяти пересічним громадянам? Як сприймати ці молодіжні групи? Можливо, прислухатись до них, спробувати їх зрозуміти і зробити певні висновки. Адже субкультури з’явитися з нічого не могли. Для їх появи потрібні певні підстави. Отже, наше сьогоднішнє суспільство, напевно, далеке до досконалості. Ці запитання, як на мене, залишаються відкритими. Але все ж вважаю, незважаючи на те, у що одягнені молоді люди: у чорний шкіряний плащ та високі берци чи у різнокольорову сукню, потрібно залишатися самим собою.

Вікторія Таран, вихованка Палацу творчості дітей та юнацтва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *