Соціум

Хмельничан вчитимуть толерантності…

Антисемітизм, вороже, а іноді й жорстоке ставлення, гноблення та переслідування — це речі, з якими щоденно зіштовхуються сотні людей в усьому світі. Расові та національні переслідування, здавалося б, у цивілізованому суспільстві мали б канути у вічність, але вони й досі мають місце. На жаль, Україна не виняток. У нас найчастіше переслідуються представники темношкірих народностей, єврейської національності та інші. На щастя, у нашому місті не траплялися резонансні прояви насильства, лише поодинокі випадки, коли наші громадяни у стані алкогольного сп’яніння проявляли жорстокість.

У понеділок у приміщенні єврейського общинного центру “Тхія” відбулася презентація нового соціально-культурного проекту “Форум-театр, як інструмент розвитку міжкультурної толерантності”, який реалізує в Хмельницькому ХОБФ “Хесед Бешт” за фінансової підтримки єврейської організації UJA Federation of New York. Подібна практика наразі єдина в Україні, хоча у європейських країнах є досить розповсюдженою.

За словами керівника проекту Дмитра Левицького, нині така методика “навчання суспільства” як ніколи актуальна та потрібна, адже основна її мета: знизити рівень нетерпимості та сформувати толерантне ставлення до представників інших народностей. “У рамках форум-театру розігруватиметься певна реальна ситуація, з якої потрібно знайти правильний вихід, — каже Дмитро. — Тривалість нашого проекту — шість місяців, протягом цього часу ми проводитимемо різноманітні тренінги для студентів та школярів. Незабаром відбудеться зустріч зі студентами ХІСТ ВМУРоЛ “Україна”, на якій побувають представники Корпусу Миру”.

За словами організаторів, якщо проект буде успішним, по його завершенню буде надруковано методичку на основі роботи форум-театру.

Ганна Пасічник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *