Соціум

Вшанували 140-у річницю Лесі Українки

У приміщенні Подільського культурно-просвітницького центру ім. М.К.Реріха 24 лютого відбувся літературно-музичний вечір, присвячений 140-річчю з дня народження Лесі Українки.

“Я в серці маю те, що не вмирає” — таку назву мав захід. Ці слова найточніше характеризують постать видатної письменниці, драматурга, перекладача, літературного критика і фольклориста. Організатори вечора, серед яких — Подільське молодіжне об’єднання “У майбутнє через культуру”, сам культурно-просвітницький центр, управління культури і туризму міської ради, міська централізована бібліотечна система підготували цікаву програму. Гості могли насолодитися віршами видатної поетеси, почути цікаві маловідомі факти з її життя, переглянути фотографії та побачити уривок відео з вистави Російського державного музичного театру національного мистецтва за драмою “Лісова пісня”.

Відкриваючи вечір, президент Центру ім. М.К.Реріха Станіслав Крук зазначив, що найбільша сила Лесі Українки — це сила її духу. Поетеса ввійшла в нашу культуру як символ незламності. У творах дочки Прометея лунали заклики до боротьби, до світла, а життєвим гаслом стало “Contra spem spero” (“Без надії сподіваюсь”).

У 2004 році встановлена “Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва”, яка присуджується щороку за твори, що сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Оксана ПАЛЯНИЦЯ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *