Соціум

Як у Книжківцях зиму проводжали

Напередодні свята, що сповіщає прихід весни, Стрітення у мікрорайоні Книжківці відбулися яскраві гуляння. Вони проходили за ініціативи голови комітету самоврядування населення Івана Петришена та завідуючого клубом цього мікрорайону Миколи Стадника. 

Розпочалося святкове дійство піснями новоствореного хору мікрорайону. Закликали весну власноруч випеченими жайворонками юні книжківчани. Вітали прихід весни та скороминущий зимовий холод й римованим словом, і танцем. Вистачало розваг і для наймолодших учасників свята: катання на ковзанах, снігових гірках та у собачих упряжках. А тим, хто зголоднів, великою втіхою стали солдатська каша та гарячий чай, зварений у раритетному самоварі 1903 року. Щодо каші, то вона виявилася справжнім делікатесним наїдком, приправленим рибою. Частували щедрі жителі околиці міста на святі і гарячими духмяними млинцями. Всі ці страви подавались у зведеному молоддю козацькому курені, котли для варіння стрітенських страв молодь зібрала під час новорічно-різдвяних колядувань та посівань у сусідів.

Організувати передвесняне святкування допоміг депутат міської ради Віктор Паламарчук, разом із сім’єю він теж був активним учасником усіх заходів. Долучилися до гарної справи — організації свята й підприємці Оксана Шульжина, Лілія Стаднік, Тамара Сологуб.

Мешканці Книжковець щиро вдячні за спільну роботу в проведені свята й Ніні Крук, тут вона попрацювала як дизайнер-оформлювач.  
До пізньої ночі біля вогнища, під співи та музику з танцями й веселощами тривало свято. Молодь розважилась і під ритми сучасної музики на післясвятковій дискотеці.

В.КОЛЯДЕНКО, учасник свята, керівник волонтерського центру міської ради ветеранів “Пенсіонер”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *