Соціум

На ТОВ “Тін Імпекс” — нове ливарне виробництво

Подія, що днями сталася на ТОВ “Тін Імпекс”, — непересічна не лише для нашого міста, а й усієї України. Адже в наш час на тлі суцільних економічних негараздів подібні свята відбуваються дуже рідко. Швидше випадає нагода спостерігати за скороченням виробництва, вивільненням працівників, банкрутством підприємств, аніж за їх відродженням, а тим більше народженням. Так-от, днями на “Тін Імпекс” урочисто було відкрито нову сучасну виробничу лінію, яка дозволить відчутно збільшити обсяги випуску продукції. 

Подія, що днями сталася на ТОВ “Тін Імпекс”, — непересічна не лише для нашого міста, а й усієї України. Адже в наш час на тлі суцільних економічних негараздів подібні свята відбуваються дуже рідко. Швидше випадає нагода спостерігати за скороченням виробництва, вивільненням працівників, банкрутством підприємств, аніж за їх відродженням, а тим більше народженням. Так-от, днями на “Тін Імпекс” урочисто було відкрито нову сучасну виробничу лінію, яка дозволить відчутно збільшити обсяги випуску продукції.

ТОВ “Тін Імпекс” — єдине спеціалізоване металургійне підприємство на Поділлі та одне з найбільших у Західному регіоні, що спеціалізується на переробці брухту кольорових металів з подальшим виробництвом алюмінієвих сплавів європейського зразка. Народилося ТОВ “Тін Імпекс” майже тринадцять років тому, як стовідсотково інвестиційне дочірнє підприємство однойменної німецької компанії. За цей час невеличкий колектив, який налічував лише 15 осіб, перетворився у підприємство з сучасним виробництвом, продукція якого сертифікована на найвищому міжнародному рівні. Реорганізація у 2004 році принесла товариству не лише зміни в формі власності. Виробництво розширилося, збільшились обсяги випуску продукції, зросла кількість працівників. Якщо на початку своєї діяльності підприємство заледве виробляло тисячу тонн алюмінієвих сплавів на рік, то сьогодні в ТОВ “Тін Імпекс” новий виток розвитку. З переробки брухту алюмінію з подальшим виготовленням сплавів євростандарту воно є найбільшим в Україні та посідає шосте місце у загальноукраїнському рейтингу спеціалізованих металургійних виробників. Майже сімдесят відсотків продукції підприємства споживається в Україні, решта експортується за кордон — у Німеччину, зокрема, для відомого автомобільного концерну “Фольксваген”, Польщу, Корею, Японію, Ізраїль, Словаччину. Сплави з Хмельницького використовуються для машинобудівної галузі, для виготовлення комплектацій побутової техніки, гідравлічних станцій тощо. Спеціалізоване підприємство “Тін Імпекс” виготовляє сплави алюмінію, до складу яких входять понад п’ятнадцять різних добавок, серед яких кремній, магній, титан тощо. Вінницьке підприємство “Хлібпром” виливає з них хлібні форми, “Рівнепродукт” — харчове обладнання, кіровоградське ЗАТ “Гідросила Груп” — різні види насосних станцій, ВАТ “АК “АДВІС” — комплектуючі для машинобудування тощо.

Генеральним директором підприємства “Тін Імпекс” є Аліна Скоморохова — зразок сучасного грамотного та високопрофесійного керівника. Найяскравішим свідченням визнання її, як керівника, є численні дипломи, грамоти, подяки, серед яких ордени княгині Ольги ІІІ ступеня, “За трудові досягнення”, Всеукраїнська премія “Вища проба”, міжнародна нагорода бізнес-академії “Золотий Меркурій” — лідер XXI століття. Їй, медику за фахом (закінчила Чернівецький медичний інститут), довелося пройти разом з рідним підприємством усі сходинки становлення аж до гідного визнання. Закінчила відділення Донецького інституту кольорових металів, Київську промислову академію, юридичний факультет Хмельницького університету управління і права. Аліна Алімівна — лауреат міжнаціонального рейтингу “Кращий керівник України”, її знають у дванадцяти країнах світу, куди постачається продукція підприємства. Крім виробничих турбот, справою душі є благодійність. Опікується Аліна Скоморохова міським та обласним товариствами інвалідів, фондом “Доброта”, дитячою школою мистецтв, дитячими будинками та бібліотеками, благодійним фондом “Щедрику-Ведрику”.

“…У 2007 році ми розпочали будівництво нового виробничого цеху, — скаже під час урочистої промови Аліна Алімівна. — Ви добре знаєте, — звернулась вона до свого колективу, — як важко нам доводилось. Але ми зуміли це зробити. Ми побудували новий виробничий цех. Я щиро дякую всім за внесок. Це тільки перша черга виробництва. Наступним кроком буде освоєння ще чотирьох тисяч метрів виробничих площ…”.

Керівництво підприємства та його колектив того дня вітали численні гості. “За досить короткий час товариство “Тін-Імпекс” стало одним із найкращих наповнювачів бюджету міста”, — зауважив міський голова Сергій Мельник, вручаючи грамоти та подарунки від міської влади. Наснаги у подальшій роботі побажав заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Гураль, який узяв участь у відкритті нового ливарного виробництва. З розширенням виробництва хмельницьких ливарників привітав керівник департаменту кольорових металів Міністерства промислової політики України Павло Шинкаренко, голова Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Віталій Олуйко, інші гості. Збільшення потужностей підприємства дасть змогу виплавляти від п’яти до десяти тонн металу в зміну, 300 тонн — у місяць та три тисячі тонн на рік. А це означає, що збільшиться і кількість замовників, адже за ТОВ “Тін Імпекс” утвердилася слава виробника якісної продукції.

Вікторія СТАНДРІЙЧУК
Фото Дмитра Свідерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *