Соціум

Хмельничанка Ольга Колодій відсвяткувала столітній ювілей

Минулої п’ятниці мешканка нашого міста Ольга Колодій відзначила свій столітній ювілей.

Непроста доля випала цій чудовій жінці. Народилася ювілярка 12 лютого 1911 року в селі Волоське на Деражнянщині. Тут вийшла заміж за простого сільського хлопця, народила двох дітей, але одна дочка загинула у вісімнадцятирічному віці. Це була жахлива трагедія для всієї сім’ї.

Згодом, у 1944 році під час Другої світової війни, вона втратила чоловіка, який загинув на фронті і могилу якого сім’я знайшла лише через 30 років у Люблінському воєводстві, що у Польщі. Вдруге Ольга Григорівна заміж не вийшла. Без батька сім’ї часто доводилось бідувати, траплялося, що й не було чим у хаті палити.
Кілька років тому дочка Тетяна забрала матір з села до себе в місто, де вона нині мешкає.

“Бабуся дуже позитивна, світла та енергійна людина. Вона постійно дарує свою енергію і тепло іншим, завжди підтримує нас, — каже онука ювілярки Людмила Миколаївна. — Бабуся завжди вчила нас з філософською мудрістю ставитися до життя. Напевно, Бог посилає їй стільки років, аби вона допомагала іншим і творила добро. Надіюсь, що бабуся проживе ще багато років на радість усім нам”.

Привітали ювілярку з поважною датою заступник міського голови Григорій Давиденко та начальник управління праці та соціального захисту населення Слов’ян Воронецький. Григорій Михайлович побажав іменинниці міцного здоров’я, щастя, ще довгих років життя та вручив Почесну грамоту від Президента України, подарунки і квіти від міської влади.

Наш кор.
Фото Дмитра Свідерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *