Соціум

“Озеро надії” — нужденним дітям

Добрі справи робити легко, особливо разом із однодумцями, друзями. Так, Хмельницький обласний благодійний фонд “Озеро надії” вершить добрі справи, заручившись підтримкою небайдужих. Нещодавно він організував акцію збору коштів на облаштування палат для онкохворих дітей в обласній дитячій лікарні. Захід відбувся у розважальному закладі “Арт-паб 68”. Творча співоча молодь нашого міста дарувала свої таланти відвідувачам закладу. Та перед тим, як сцену “Арт-пабу 68” запалили починаючі зірки, про тих, заради кого організовано вечір, нагадала завідуюча онко-гематологічного відділення Олена Мовчан: “Врятувати життя дітей, котрі страждають на страшну недугу, для нас, лікарів, не просто професійний обов’язок, а велике щастя. Адже ми в процесі лікування спілкуємося з ними, з батьками і малеча стає нам близькою. Хочеться, щоб ці діти отримували не тільки належне лікування, а й хороші умови перебування у лікарні. Нині лише державного фінансування не вистачає, щоб забезпечити дітям гарно облаштовані з якісним ремонтом палати, котрі будуть нагадувати дитині її дім. Тому завжди радо співпрацюємо з благодійними фондами. Найтіснішою є співпраця з “Озером надії”. Разом нам вдалося відремонтувати вже кілька палат, решта — справа часу. Сподіваюся, що після спільних благодійних заходів ми зможемо завершити облаштування всіх палат”.  Добрі справи робити легко, особливо разом із однодумцями, друзями. Так, Хмельницький обласний благодійний фонд “Озеро надії” вершить добрі справи, заручившись підтримкою небайдужих. Нещодавно він організував акцію збору коштів на облаштування палат для онкохворих дітей в обласній дитячій лікарні. Захід відбувся у розважальному закладі “Арт-паб 68”. Творча співоча молодь нашого міста дарувала свої таланти відвідувачам закладу. Та перед тим, як сцену “Арт-пабу 68” запалили починаючі зірки, про тих, заради кого організовано вечір, нагадала завідуюча онко-гематологічного відділення Олена Мовчан: “Врятувати життя дітей, котрі страждають на страшну недугу, для нас, лікарів, не просто професійний обов’язок, а велике щастя. Адже ми в процесі лікування спілкуємося з ними, з батьками і малеча стає нам близькою. Хочеться, щоб ці діти отримували не тільки належне лікування, а й хороші умови перебування у лікарні. Нині лише державного фінансування не вистачає, щоб забезпечити дітям гарно облаштовані з якісним ремонтом палати, котрі будуть нагадувати дитині її дім. Тому завжди радо співпрацюємо з благодійними фондами. Найтіснішою є співпраця з “Озером надії”. Разом нам вдалося відремонтувати вже кілька палат, решта — справа часу. Сподіваюся, що після спільних благодійних заходів ми зможемо завершити облаштування всіх палат”.

Потішило, як щиро й злагоджено взялася за справу молодь. Популярні у нашому місті музиканти, співаки Андрій Шамрай, Антон Вараниця, Ольга Корнацька, Юлія Кордас та інші підготували для благодійного концерту свої найкращі номери. Родзинкою заходу стала одна з найвпізнаваніших зірок у нашому місті — радіоведуча Катя Дьоміна. Вона зуміла налаштувати публіку на хвилю благодійності, провівши міні-аукціон мистецьких поробок онкохворих дітей — картин з бісеру. Майже всі картини пішли з-під умовного молотка за однаковою ціною — сотню гривень. Кожна придбана картина нагадуватиме власнику про те, що і він дав змогу хворим дітям стати щасливішими.

Хоч лейтмотивом заходу стала непроста тема, присутні були налаштовані оптимістично. І гості, й організатори впевнені: якщо вірити і діяти, допомагати хворим, то разом можна подолати й важкі недуги. Саме з таких переконань і було створено благодійний фонд “Озеро надії”. Існує він уже майже два роки. “Спочатку займався благодійністю самотужки: відвозив речі до дитбудинку, збирав кошти для лікування дітей, — каже один із засновників “Озера надії” Микола Мужичук. — Коли вник у проблеми нужденних, зрозумів, що моєї допомоги замало, почав долучати інших. Разом з друзями, знайомими шукали спонсорів для покращення устаткування лікарень, дитячих будинків. Невдовзі наша спільна праця переросла у масштабну структуру — обласний благодійний фонд, який незабаром зареєструємо юридично. Нашими волонтерами нині є, здебільшого, школярі та студенти. Одними з найактивніших можу назвати активістів Хмельницького інституту соціальних технологій ВМУРоЛ “Україна”. Разом звершили чимало добрих справ. Так, напередодні сьогоднішньої акції ми збирали кошти на міському речовому ринку, зібрані 2660 гривень підуть також на облаштування палат у лікарні для онко-хворої малечі. Також ми залучаємо до співпраці підприємців міста й області, це допомогло придбати конче потрібний для лікарні медичний апарат. Нині ним уже користуютьсяі. Сподіваюся, що і надалі ми робитимемо активні кроки до покращення долі хворих дітей та сиріт”.

Широта добродіянь “Озера надії” щоразу масштабнішає, повниться новими небайдужими людьми, активістами. Кожен пересічний мешканець нашої області може долучитися до благородної справи фонду, всі контакти можна легко знайти в мережі Інтернет.

Ірина САЛІЙ
На фото: один із засновників “Озера надії” Микола Мужичук 
Фото Дмитра СВІДЕРСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *