Соціум

На кубку світу подолянин Кеджау Ньябалі став другим

У грузинському Тбілісі завершився перший у сезоні етап кубку світу з дзюдо серед чоловіків, на якому українці здобули п’ять нагород. Серед тих, хто захищав честь нашої держави на цьому престижному форумі, був подолянин Кеджау Ньябалі.

Наш 21-річний майстер спорту міжнародного класу виступав у ваговій категорії 90 кг. У фіналі студент Кам’янець-Подільського національного університету ім. І.Огієнка зустрічався зі своїм співвітчизником із Запоріжжя Вадимом Синявським. Він і піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу, а тому нашому земляку довелося задовольнитися срібною нагородою.

Нагадаємо, що Кеджау Ньябалі виступає за фізкультурно-спортивне товариство “Динамо”. У 2009 році він став чемпіоном світу серед юніорів, а на чемпіонаті Європи в цій же віковій категорії посів третє місце. 
Як ми вже казали, загалом на рахунку українських спортсменів п’ять медалей. Володарем ще одного віце-чемпіонського титулу став львів’янин Сергій Дребот (66 кг), а бронзові нагороди дісталися киянину Володимиру Сороці (73 кг) та донеччанину Артему Блошенку (100 кг). Наша збірна здобула третє командне місце, пропустивши вперед росіян та господарів татамі грузинів.

Ольга Цимбалюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *