Соціум

Звідки ці “малороси”?

Про цей “православний центр” ми якось уже писали. Тож не могли не обійти своєю увагою і це красномовне оголошення, яке досить переконливо демонструє, чим тут його активісти займаються. Наскільки пам’ятаємо, отаборився цей “центр” у комунальному приміщенні. Як бачимо, досить непогано, якщо відверто перетворюється в антиукраїнську установу…

Вл. інф.

Фото Дмитра свідерського

 

 

Не залишилась осторонь цієї теми і громадська організація — Хмельницьке міське товариство “Просвіта”, надіславши Митрополиту Хмельницькому і Старокостянтинівському Антонію листа, зі змістом якого ми знайомимо своїх читачів.

“Високоповажний владико! Дозвольте звернути Вашу увагу на “діяльність” чоловіка, очевидно, це священик УПЦ, який керує Православним центром, що на вулиці Проскурівській. Не зачіпаю його агітаційних закликів за царя і отєчєство — це окрема мова. Але переконливо прошу Вас звернути увагу на частину його активної діяльності, що повертає тих, хто слухає його дуже специфічні проповіді, в часи імперії, де нищили українську мову, заперечуючи факт її існування. Протягом січня 2011 року в Православному центрі постійно вели мову про “малороссийское наречие”. Ще тільки залишилось знайти новітнього Валуєва, щоб указ відповідний підписав. Я не думаю, що одним із канонів сучасної УПЦ є заперечення української мови в усіх проявах суспільного життя. Впевнена, що міська влада, віддаючи Центру приміщення, не передбачала тут розсадника антиукраїнства, бо неповага до державної мови — це таки неповага до всього українського. Прошу Вас вжити відповідних заходів.

З повагою, голова Товариства української мови 
імені Тараса Шевченка “Просвіта” Зоя Діденко”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *