Соціум

Не стало Вітольда Лісневича

Не стало великого друга нашої газети, її багаторічного автора Вітольда Едуардовича Лісневича — людини унікальної долі, ерудиції, великого патріота нашого краю. Аж не віриться, що вже ніколи цей напрочуд скромний літній чоловік не прийде до нашої редакції з черговими своїми матеріалами й ми не почуємо більше його жартів, розповідей про власне життя чи на тему його майбутньої публікації. А писав він, як ви добре пам’ятаєте, шановні читачі, про природу, екологічні проблеми нашого міста і краю, багато його публікацій присвячені історії Хмельниччини, унікальними є його спогади про власне життя. Підписував свої матеріали Вітольд Едуардович псевдонімом “В.Лісовик”, хоч в останні роки ми старалися частіше використовувати його власний підпис. Завжди захоплювало те, що і на дев’яносто четвертому році свого життя він не втрачав оптимізму, любив життя, зберіг молодість власної душі. Енциклопедичність його знань з різних сфер людської діяльності просто вражала, а ще володів Вітольд Едуардович і власним, неповторним публіцистичним стилем, у якому по-особливому цінувалася кожна деталь, факт. Зізнаємося, що ще за його життя ми з ним роздумували над проектом видання окремою книгою його розвідок з узагальненнями інформації про багатства рослинного світу України та історико-краєзнавчими публікаціями. А нещодавно з нагоди двадцятиріччя газети Хмельницької міської ради відзначали внесок Вітольда Едуардовича у творення нашої газети…

І все ж нині, оглядаючись на роки співпраці з Вітольдом Лісневичем, щиро визнаємо, що був він для нас і своєрідним камертоном настроїв нашої читацької аудиторії, тож його авторську присутність на своїх сторінках цінували по-особливому.

Нехай подільська земля буде вам пухом, дорогий Вітольде Едуардовичу, а світлу пам’ять про вас ми збережемо надовго у своїх серцях.

Журналісти газети “Проскурів”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *