Соціум

Даішники змінять паперові протоколи на електронні

Програмний комплекс для автоматизованого оформлення даних про порушення швидкісного режиму руху автомобілями охоронцям українських доріг представив консорціум “ЄДАПС”.  
Електронні протоколи значно спростять паперову роботу працівників ДАІ. Якщо на оформлення звичайних бланків про порушення вони витрачали 15-20 хвилин, то з електронною системою ця процедура займатиме не більше семи хвилин.
Новинка автоматично складатиме та друкуватиме протоколи на основі даних радарного комплексу “Арена”. Він, до речі, може фіксувати перевищення швидкості транспортними засобами в радіусі до 1,5 км. Також комплекс розрахований на фотографування автомобілів. Зображення машин-порушників передаватиметься на комп’ютер контрольно-пропускного пункту автоінспекції. Інспектори вручну вводитимуть лише особисті дані водія: ПІБ, місце і дату народження, дані машини (модель, місце реєстрації тощо). А от рівень перевищення швидкості, номер автівки, час фіксації порушення програма вносить в електронний протокол автоматично.
Програмний комплекс облаштований так, що видалити з нього електрон-ний документ про зафіксоване порушення працівники ДАІ не зможуть.

В Україні з’явиться аналог американської служби порятунку

Ідея впровадження української “911” належить главі держави. Про це повідомляє його офіційне Інтернет-представництво.
Вітчизняна система екстреної допомоги матиме номер “112”. “Вона сконцентрує функції, які раніше виконували оперативно-диспетчерські системи екстреного реагування “101”, “102”, “103” і “104”, — зазначає президентський прес-центр. Тому тепер українським громадянам не доведеться запам’ятовувати кілька телефонних номерів, а за будь-якої потреби набирати тільки один, що набагато зручніше. “Окрім цього, “112” зможе більш ефективно координувати зусилля екстрених та аварійних служб, а також інших учасників реалізації планових заходів щодо запобігання і реагування на надзвичайні ситуації”, — пояснюється на сайті.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *