Соціум

Акція небайдужих

У монотеатрі “Кут” 14 січня відбулась акція, організована молодіжною громадською організацією “Діти Кризи” і спрямована на підтримку соціальних активістів, репресованих владою Білорусі після відомих подій 19 грудня. Молодіжні лідери розповіли присутнім про сутички в ніч з 19 на 20 грудня на вулицях Мінська. На думку протестувальників, Центрвиборчком Білорусі фальсифікував результати виборів. У відповідь на мирний протест силові структури силоміць розігнали демонстрантів. Тієї ночі було заарештовано більше двох сотень учасників акції, серед яких і кандидати на посаду президента, керівники молодіжних та громадських організацій. Арешти протестувальників тривають і нині. Загальна кількість затриманих перевищує кілька тисяч. Все відбувається в умовах повної інформаційної блокади з боку влади. Про події в державі білоруси можуть дізнатися лише з іноземних ЗМІ. Демонстрація 19 грудня була наймасштабнішою акцією непокори у Білорусі за останні 14 років. 
Після загального ознайомлення хмельничан з ситуацією в Білорусі відбувся аудіовізуальний перфоманс “Білоруська поезія і реальність 19 грудня”. Театр “Територія” розповів про ставлення російських, українських та білоруських драматургів до проблеми політичних переслідувань.
Таким чином молодь висловила свою небайдужість до братерської країни та ще раз наголосила на потребі справедливості у політиці кожної держави.
Схожі акції солідарності з білорусами пройшли у більшості європейських країн, відрадно, що і в нашому обласному центрі знайшлися небайдужі.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *