Соціум

Подолянин Дмитро Чигринський — найдорожчий український футболіст

Авторитетний німецький портал transfermarkt.de назвав трансферну ціну нашого земляка — 10 мільйонів євро. Стільки ж коштує нападник київського “Динамо” Артем Мілевський. Тому вони вдвох очолили рейтинг найдорожчих українських футболістів.

Нагадаємо, що перші кроки у футболі Чигринський зробив у рідному Ізяславі. Потім вступив у Львівське училище фізичної культури та спорту, де його кар’єра почала розвиватися дуже стрімко. Вже за рік хлопець підписав дитячий конт-ракт з львівськими “Карпатами”, а трохи згодом почав виступати й за національну юніорську збірну. В 11 класі перспективного спортсмена запросили в донецький “Шахтар”. У 2009 році Дмитра за 25 мільйонів євро придбала іспанська “Барселона”. Однак подолянину не вдалося реалізуватися в одній із кращих команд світу, а тому вже наступного року його знову повернули гірникам. За цей трансфер каталонці отримали від “Шахтаря” лише 15 мільйонів євро.
Далі в списку 15 найдорожчих українських футболістів йдуть одразу три спортсмени, вартість яких оцінюють у сім мільйонів євро — Андрій Шевченко, Андрій П’ятов і Тарас Михалик. Всього у цьому переліку шість гравців представляють київське “Динамо”, по чотири — донецький “Шахтар” і дніпропетровське “Дніпро” та ще один грає за харківський “Металіст”. Сумарна вартість усієї п’ятнадцятки становить 80,7 мільйона євро, тоді як минулого року цей показник становив 72,75 мільйона євро.

Ольга Цимбалюк
На фото: Дмитро Чигринський під час візиту у Хмельницький у червні 2009 року

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *