Соціум

Магія танцю відкрилася хмельничанам

Різних розважальних заходів, гулянь, тусівок у нашому місті організовується чимало, а особливо у період новорічно-різдвяних свят. Але не всі знають, як святкувати культурно, щоб було не тільки шалено і весело, а ще й цікаво та пізнавально. Працівники міського Будинку культури спільно з ХОМГО “Українська соціал-демократична молодь” та аніме-клубом “Tsuki-no Seiza” організували 7 та 8 січня уроки культурного проведення святкового балу.

Безкоштовно кожен охочий міг відвідати майстер-класи з основ бальних танців та етикету. Секрети техніки кругової джиги, кінського браналю, строєвої джиги, польки-тройки, чарівного вальсу святого Бернара та інших танців, які давно полюбилися всьому світу, відкривали бажаючим професійні хореографи. Окрім основних танцювальних па, хмельничани освоїли й етику танцю. Поради про те, як правильно підібрати одяг для певного стилю танців, як під час виконання хореографічної постановки розмовляти з партнером жестами та багато іншого, на думку організаторів заходу, потрібні кожному, хто вважає себе джентльменом чи справжньою леді.
Танець — джерело історії, тому на заході всі охочі могли почути й цікаву інформацію про виникнення та розвиток різних стилів танцю.
Своєрідною перевіркою засвоєних під час майстер-класів знань і вмінь став Різдвяний бал із загадковою назвою “На краю світу…”, який відбувся в облмуздрамтеатрі. Тих, хто завітав на це казкове дійство, потішила музика талановитого львівського колективу “Сantabile Orchestra”. Класичні танці, стримані і захопливі, спокійна музика створили справжню атмосферу середньовічної світської вечірки. Були організовані для присутніх і різноманітні танцювальні конкурси, турніри, ігри, переможці яких нагороджувалися щедрими призами. Знайшли собі втіху на балу й ті, хто любить поласувати смачненьким. Справжніх гурманів частували вишуканими наїдками. Щоб розважитися “На краю світу…”, до нашого міста з’їхалися гості зі столиці, Донецька, Кіровограда та Львова.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *