Без категорії

Нотатки з сесії

20 жовтня відбулася дев’ята чергова сесія Хмельницької міської ради. Депутати розглянули майже 90 питань порядку денного.

Одне з найголовніших питань, яке затвердили депутати, стосувалося перерозподілу додаткових надходжень до бюджету громади. Це кошти, отримані внаслідок перевиконання бюджету за перші три квартали цього року. За словами міського голови Олександра Симчишина, мова про майже 40 мільйонів гривень, які раніше планували використати на розвиток громади, зокрема, будівництво, ремонти, медичне обладнання і таке інше. Однак через різке зростанням ціни на газ для бюджетних установ, майже 90 відсотків цієї суми до кінця бюджетного року буде передбачено на розрахунки за енергоносії школами, дитсадками, лікарнями, закладами культури та іншими бюджетними структурами.
Частина видатків піде на реконструкцію дитячої спортивно-юнацької школи №1, та її бази, запуск аеропорту “Хмельницький”, завершення будівництва першої черги вулиці Мельникова, та на продовження реконструкції відділення невідкладних станів і реанімації в міській дитячій лікарні. Решта піде на врегулювання видатків, які пов’язані з комунальною, освітньою та медичною сферами.
Серед важливих рішень, які ухвалили депутати, це долучення міської громади до проєкту ЮНІСЕФ “Громада, дружня до молоді і дітей”, що дасть змогу боротися і отримувати грантові кошти на реалізацію програм для розвитку, життя та прав дітей, учнівської та студентської молоді.
Під час сесії депутати затвердили й переможця управляючої компанії індустріального парку “Хмельницький”, обраного шляхом відкритого конкурсу.
“Маємо вже не просто земельну ділянку, а маємо вже управителя, який буде відповідати за індустріальний парк. Думаємо, що завдяки цьому і завдяки тому, що ми завершуємо проєктно-кошторисну документацію на частину інфраструктурних об’єктів, зможемо отримати наступного року 100 млн гривень на індустріальний парк “Хмельницький”, — зазначив міський голова. За його словами, депутати затвердили й надзвичайно важливу програму, яка стосується паркування транспортних засобів в Хмельницькому, інвестиційну програму Південно-Західних тепломереж та порядок відшкодування 50 відсотків вартості навчання для учасників російсько-української війни та їх дітей. Також були прийняті рішення, які стосувались затвердження землевпорядної документації. Зокрема, про відведення майже трьох гектарів землі в різних частинах містах під сквери та 5 гектарів за межами сіл Черепова та Черепівка для створення місця для військово-патріотичного виховання молоді і дорослих.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *