Подія

Запалюємо свічу Різдва

Віфлеємський вогонь прибув до
Хмельницького

Світло священного вогню є символом миру, злагоди та любові до людей і світу. Він надихає на добрі вчинки, стає благовісником різдвяної радості і християнської суті народження Христа. Різдвяну традицію, започатковану 1986 року в Австрії, у Хмельницькому підхопили шість років тому. Відтоді вогнем, який передають по естафеті пластуни, традиційно діляться з парафіями, лікарнями, школами та сиротинцями.
Пізнього вечора 16 грудня на станцію “Хмельницький” прибув львівський потяг. Одна з його пасажирок виконувала незвичайну місію. Вона привезла до обласного центру Вифлеємський вогонь миру. Просто на пероні — від лампадки до лампадки — хмельницькі пластуни-пташата перейняли естафету добра і світлої радості й традиційно принесли Благодатний Вифлеємський вогонь до міської ради та передали його міському голові Олександру Симчишину.
“Вже вшосте поспіль Хмельницький приймає вогонь одним із перших і фактично першою його приймає міська рада. Сьогодні ми це робимо напередодні свята Миколая. Традиційно вогонь буде горіти в міській раді, традиційно ми передаємо його релігійним конфесіям, які бажають, традиційно усі охочі хмельничани можуть прийти до міської ради зі своєю лампадкою і взяти вогонь додому. Незважаючи ні на що, це вогонь, який дає надію та сподівання, що 2021 рік обов’язково буде кращим”, — зазначив Олександр Симчишин.
Різдвяну традицію 34 роки тому започаткувала австрійська телерадіокомпанія із міста Ліндс. Із самого початку ця акція планувалася задля підтримки усіх, хто потребує особливої допомоги у передріздвяний час. Згодом посланцями вогню стали скаути. В Україну через Австрію, Словаччину і Польщу він потрапляв від польських харцерів (пластунів).
У Святвечір промінчик свічі, запалений від Вифлеємського вогню, символічно об’єднає всіх українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *