Знай наших!

Підкорили світ

Студентський хор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії під керівництвом Лілії Качуринець (концертмейстер Люція Циганюк) завоював п’яте місце на Всесвітньому фестивалі-конкурсі національних культур і мистецтва “World folk vision-2020”.

У зв’язку з пандемією коронавірусної інфекції конкурс був організований у форматі глобального віртуального простору Інтернету. Мільйони глядачів з різних країн і регіонів змогли спостерігати за виступами всіх учасників онлайн, що зробило цю подію безпрецедентною в культурному житті світу.
Для досягнення такого значущого результату студентському хоровому колективу ХГПА довелося докласти максимум зусиль, адже в конкурсі взяли участь 3950 учасників зі 115 країн світу. В процесі конкурсного відбору 180 учасників потрапили до півфіналу і тільки 100 з них з 60 країн світу увійшли у фінал Всесвітнього фестивалю-конкурсу національних культур і мистецтва “World Folk Vision-2020”.
Відзначається, що вперше в історії міжнародних конкурсів і фестивалів члени міжнародного професійного журі та головне — мільйони глядачів по всьому світу змогли назвати і публічно оголосити всесвітній список ТОП-100 Світове суспільне визнання кращих національних артистів світу. Перше місце у номінації “Пісні народів світу” на фестивалі-конкурсі “World folk vision” посіли музиканти Північної Македонії. На другому — фіналісти з Італії. Студентський хор ХГПА виборов п’яте місце в номінації “Songs of the peoples of the world”, отримавши статус лауреата Глобальної культурної ініціативи “Всесвітнє народне бачення”.
Вітаємо й зичимо нових яскравих перемог!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *