Від слова до діла

Дітворі на радість!

Міська влада дотримала свого слова: на початку липня таки почав працювати сучасний ігровий майданчик у парку імені Тараса Шевченка.
На колишньому дитячому майданчику замість старих гойдалок з’явився справжній ігроленд для маленьких хмельничан. Нові гойдалки, канатні ігрові комплекси, каруселі для дітей з обмеженими можливостями…
Дітвора оцінила новинку одразу: вона у щирому захваті. Яскраві веселкові кольори вражають, кожен атракціон вабить до себе, хочеться спробувати усе й одразу.
Хобітони, зростоміри, канатні комплекси, інклюзивні гойдалки — усе сповнене гамором й жвавим рухом.
Особливо вражає велике похиле кільце, яке обертається. На ньому можна і сидіти, і ходити. Колесо тренує відчуття рівноваги і простору. Не менш цікава знахідка — великий корабель, виготовлений з металевих та канатних конструкцій.
Надзвичайно важливим моментом є те, що подбали і про дітей з обмеженими можливостями. Взагалі, на майданчику понад 20 ігрових об’єктів. Відреставровано також фігури народного художника України Миколи Мазура, на яких виросло не одне покоління маленьких хмельничан.
Захоплюються новим майданчиком не лише діти, не менш задоволені і їхні батьки.
“Прекрасно, що маємо такий сучасний майданчик, — каже мама п’ятирічної Віолетти. — Нашу дівчинку неможливо навіть забрати звідси. Усе б гралася тут”…
“Дуже нам сподобалися гойдалки для мам з дітьми, — розповідає Тетяна Кузьминецька. — Гойдатися на них безпечно”.
“Дітям на майданчику стало набагато цікавіше, — зазначає Валентина Петрівна, бабуся двох шестирічних близняток Яни та Яринки. — Мої онучки можуть розважатися тут і годину, і більше. Чудове місце!”
Варто зазначити, що під час проєктування майданчика велика увага приділялася безпеці дітей. Максимально м’яке штучне покриття, спеціальне гумове покриття на хобітонах, максимально захищені гойдалки. Це дуже важливо для батьків: по-перше, безпечно для дитини, по-друге, не треба постійно стояти в напруженні, спостерігаючи буквально за кожним рухом свого малюка.
Дитячий майданчик планували здати в експлуатацію ще в грудні минулого року. Однак, за словами начальника управління ЖКГ Хмельницької міської ради Василя Новачка, тоді не вистачило грошей, оскільки уряд забрав у міста 1,5 мільйона державної субвенції. А майданчик уже на той час був на 90 відсотків готовий. Втім у травні з міського бюджету на закінчення будівництва таки виділили 1,5 мільйона гривень. Після того розпочалися завершальні роботи: поштукатурили хобітони, довели все інше до ладу.
І, як і обіцяли, на початку липня сучасний ігроленд запрацював.
Тепер нам залишається лише прийти сюди зі своїми дітьми чи онуками, аби вони насолоджувались іграми. І радіти самим, спостерігаючи за їхньою радістю. А почуття у дітей, не забувайте, непідробні, найщиріші. Їхнє захоплення — найвища оцінка старанням міської влади.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *