Соціум

Ювілейна вистава “Калігули”

Лютнева вистава “Калігули” за п’єсою лауреата Нобелівської премії Альберта Камю буде тридцятою з дня прем’єри. Впродовж минулих чотирьох років робота народного молодіжного театру “Дзеркало Всесвіту” здобула чимало престижних нагород на всеукраїнських і міжнародних театральних фестивалях. Молоді самодіяльні актори під керівництвом лауреата міської премії імені Б.Хмельницького, номінанта регіонального конкурсу рейтингу газети “Проскурів” “Людина року-2008” режисера Івана Кропліса гідно представляли наше місто і Хмельниччину на цих та інших творчих форумах. Отож не дивно, що у репертуарі “Дзеркала Всесвіту” цій виставі належить особливе місце.

У “Калігулі” молодіжний театр яскраво показав трагічну вічну боротьбу двох протилежностей: добра і зла, світла і темряви, кохання і ненависті, котрі одночасно живуть у людському серці. Режисеру-постановнику й акторам вдалося донести до глядача глибинний зміст та філософію цієї боротьби, про це свідчить незмінно великий інтерес до вистави. Приємно, що у нашому місті склався широкий глядацький загал, який демонструє відданість аматорському колективу театру і з нетерпінням та з інтересом чекає його виступів, нових прем’єр.
Щодо ювілейної вистави, то у ній у головній ролі Калігули, як і чотири роки тому, виступить Антон Алешко. Друзіллу гратиме Оксана Баранецька, Сципіона — стипендіат міської ради Микола Вавринюк, роль Калігули у білому виконуватиме Ігор Ландаус — всі вони також грали прем’єрну виставу, як і значна частина хору. Шанувальникам театру цікаво буде побачити дебют Мар’яни Пугач у ролі Кезонії. Познайомляться вони і з новими акторами театру.
Обидві вистави “Калігули” у лютому будуть своєрідною репетицією перед виступом на міжнародному театральному фестивалі у Чернігові, який відбудеться у березні. Побажаємо ж “Дзеркалу Всесвіту” чергової перемоги і нових шанувальників, гарячі аплодисменти яких надихатимуть його на наступні творчі злети.

В.Білорусцев
Фото з архіву редакції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *