Культура

“Фотовернісаж на Покрову” втринадцяте об’єднує світ

У міському музеї-студії фотомистецтва 11 жовтня відбулося відкриття виставки Міжнародного салону художньої фотографії “Фотовернісаж на Покрову-2018”.
Конкурс “Фотовернісаж на Покрову” проходить уже 13 років поспіль, зокрема у музеї-студії фотомистецтва міста — вп’яте. Цьогоріч у ньому взяли участь 263 учасники з 34 країн світу. Загалом прийнято 4000 робіт, з яких комісія відібрала 52 кращих, що були представлені хмельницьким поціновувачам фотомистецтва.
Гран-прі конкурсу здобув учасник із Бельгії Іво де Декер за роботу “Бронзовий птах, який летить”. Кращим автором салону визнано українця, уродженця Одеси Євгена Самученка. До відібраних для виставки потрапили і роботи двох хмельничан — Сергія Зиська та Олександра Соленцова.
Фотовернісаж вражає різножанровістю: пейзажі, портрети, натюрморти… Кожен може віднайти тут щось для себе. Байдужим навряд чи хто залишиться, адже кожен знімок відображає не лише реальність, а й тонку натуру митців. У великих рамах назавжди застигли люди, тварини, світ…
Голова обласної організації Національної спілки фотохудожників України Анатолій Іванов передав організатору виставки Олександру Харвату, котрий не був присутній на презентації, вітання від міського голови Олександра Симчишина, а саме подяку “За вагомий особистий внесок у формуванні національно-патріотичних рис молодого покоління, розвиток сучасного національного фотомистецтва, популяризацію фотографічних знань серед молоді” і цінний подарунок.
Враженнями від результатів конкурсу поділився його учасник, хмельничанин Сергій Зисько: “Я багато працював над тим, аби мої роботи потрапити на конкурс. І ось сьогодні мої фото серед кращих”.
Виставка відкрита для хмельничан до 3 листопада. 8 листопада у музеї-студії фотомистецтва відбудеться презентація нової виставки фотографій з нагоди ювілею заслуженого художника України Олександра Соленцова.
Марина КОВАЛЬЧУК
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *