Соціум

Нацгвардійці отримали 90 квартир

У суботу 90 родин військовослужбовців Національної гвардії України отримали квартири у новобудові на вулиці Трудовій, 7/9. Вручити сертифікати й ключі у Хмельницький завітав командувач Нацгвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров.

Дев’ятиповерховий будинок загальною площею п’ять тисяч квадратних метрів, збудовано в рамках державної програми забезпечення житлом військовослужбовців. Квартири отримали не лише чинні військовослужбовці, а й ветерани, які роками стояли у черзі. Серед них є й представники інших областей.

“З цьогорічного державного бюджету на будівництво та придбання житла для військовослужбовців Національної гвардії України спрямовано 200 мільйонів гривень. За ці кошти 135 родин військових уже отримали нові квартири, з них — 94 сім’ї учасників АТО (ООС), — розповідає Юрій Аллеров. — Наразі підвищення соціальних гарантій особового складу є одним із пріоритетів на шляху розвитку Національної гвардії України. Важливо, що ця мета досягається завдяки міцній співпраці з органами місцевої влади. Так, Хмельницька міська рада надала земельну ділянку під будівництво дев’ятиповерхового будинку й пообіцяла подбати про створення зручної інфраструктури”.

Новенький будинок для військовослужбовців отримав гарну прибудинкову територію з дитячим майданчиком. Після закінчення урочистостей дітлахи вже випробували гойдалки. Крім того, забудовник подбав про внутрішнє оздоблення квартир. Фактично військові вже можуть заїжджати у квартири з меблями.

Після урочистого вручення ордерів Юрій Аллеров спільно з представниками міської та обласної влади висадили молоді саджанці дерев на прибудинковій території.

Також командувач Національної гвардії України зазначив, що до кінця року планується ввести в експлуатацію ще два житлові будинки на 80 квартир у Вишгороді Київської області, три гуртожитки на 87 квартир у Запоріжжі та Миколаєві, придбати 48 квартир та виплатити грошову компенсацію за неотримане житло 37 родинам військовослужбовців. У першу чергу новим житлом забезпечують поранених учасників АТО та сім’ї загиблих захисників України.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *