Соціум

До чергової річниці Незалежності з успіхами

Традиційно головною трибуною, з якої міський голова Олександр Симчишин звернувся до громади з вітальним словом з нагоди свята Незалежності, стала сцена під відкритим небом на майданчику біля кінотеатру ім. Т.Шевченка.

“Шановна громадо, вітаю з 27-ю річницею відновлення української держави! Святкуючи, маємо пам’ятати про досвід попередніх поколінь, аби не допустити помилок у майбутньому. Незалежність дуже легко втратити, якщо не боротися за неї, не цінувати її.

Незважаючи на складні часи, до 27-ї річниці ми прийшли з певними здобутками. Зокрема, нині у місті будуються чотири дитячі садочки і два добудовуються. Є й багато інших матеріальних здобутків, ідеологічних перемог. Можемо пишатися гарною, започаткованою у нашому місті у 2009 році традицією — парадом вишиванок. Пам’ятаю початок  революції Гідності, коли “Героям слава!” були не всім відомими гаслами. На щастя, ситуація змінилася. Нині у нашому місті є меморіальні дошки Роману Шухевичу, Михайлу Грушевському. Нарешті почали вшановувати національних героїв.

Чорна сторінка історії нашого міста і країни — війна на Сході. В АТО загинув уже 191 земляк”, — зазначив Олександр Симчишин.

Посмертно нагороджено героїв-хмельничан Вадима Шалатовського та Назара Якубовського, котрі віддали життя за Україну. Загиблих в АТО пом’янули хвилиною мовчання.

Не обійшлося свято й без вшанування живих героїв. Медаллю “За хоробрість у бою” нагороджено Віктора Боднара, котрий отримав поранення.

Почесною відзнакою міського голови “Воля та мужність” вшановані учасники АТО Іван Блистів, Віктор Данилевський, Андрій Деркач, Олександр Дорофєєв, Віктор Капланюк, Сергій Кирилюк, Віталій Кривий, Віталій Марущак, Микола Нечерчук, В’ячеслав Пальний, Іван Пронський, Андрій Щуров, Олександр Ярошенко.

Відбулося й вручення посвідчень бійців-добровольців їх отримали Сергій Кисельов, Роман Ковальчук, Євген Ролдугін. Євген також отримав “Лицарський хрест добровольця” від Всеукраїнського союзу ветеранів АТО. А кульмінацією заходу стало вручення ключів від квартир захисникам України. Так, за те, що берегли від ворога наш спільний дім, матимуть власну домівку родини кадрового офіцера-спецпризначенця Євгена Сломінського, добровольця, розвідника Олександра Маковея. Також отримали власне житло і дружини загиблих воїнів Максима Гузуна — Леся та Миколи Верхомія — Наталя Беренда.

За те, що місто, будується, молодіє, за сумлінну працю у сфері будівництва ключі від квартири отримали водій комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг Іван Юхимович, диспетчер цього ж підприємства Лариса Піхур, водій Ігор Степовий, монтажник Василь Панчук, виконроб Станіслав Ставронський, старший майстер КП “Південно-Західні тепломережі” Олександр Севлюк.

Отримали нагороди й кращі представники різних професій.

Продовжилося свято виступами колективів і вокалістів міських дитячих мистецьких шкіл та  народного артиста України Володимира Смотрителя.

Наш кор.

Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *