З життя громади

“Green Fest” без “Green Fest”: чи залишить фестиваль свою суть?

Фестиваль “Green Fest”, створений силами молодих громадських активістів для підтримки ідеї створення Молодіжного парку, цього року проходитиме під новою назвою — “My Fest”. Для чого вирішили змінити назву, яка за п’ять років стала брендом, сьогодні, 3 травня, у міській раді під час прес-конференції спробували пояснити нові організатори.

П’ять років організацією фестивалю разом із однодумцями займався голова ГО “Хмельницький молодіжний клуб розвитку” Степан Кушнір. Уже кілька років він заявляв, що “цьогорічний “Green Fest” буде останнім”, але щоразу відступав і брався за цей проект. Минулорічна заява мала стати остаточною, адже він вирішив присвятити увагу іншій сфері діяльності. Втім з міською владою була досягнута домовленість, що фестиваль врешті залишиться, але організацією займуться нові люди. Останнє й вплинуло на зміну назви “Green Fest” на “My Fest”.

“Сподівався, що організацією “Green Fest” разом з молоддю займеться міське управління культури й туризму, адже бачу їх якісну роботу у фестивальні сфері. Показовими є святкування Дня Європи зі симфонічним оркестром, проведення “Джаз-фест Поділля” і “Rock&Buh”, — розповідає Степан Кушнір. — Натомість фестивалем зайнялося управління молоді та спорту. Я поважаю роботу нових організаторів і вважаю, що вони можуть провести гарний фестиваль, але не розумію причини зміни назви. “Green Fest” створювався для просування ідеї Молодіжного парку. Нова концепція фестивалю може спотворити цю мету. До того ж гроші виділялися саме на “Green Fest”, а не на інший фестиваль”.

Степан Кушнір вважає, що зміна назви фестивалю спотворює його суть.

Начальник міського управління молоді та спорту Сергій Ремез заявив, що концепція фестивалю залишиться тією ж. Для його організації також залучаються молоді громадські активісти, які зможуть зробити фестиваль не гіршим за попередній. Тема молоді та Молодіжного парку залишаються провідними.

“Рішення про зміну назви проводилося не одноосібно, за це проголосувала більшість членів організаційного комітету фестивалю, — розповідає Сергій Ремез. — Автором ідеї зміни назви виступив один із організаторів Андрій Щербицький. Я не можу оцінювати, чи це рішення було правильним. Усе покаже час. Проте сподіваюся, що фестиваль відбудеться на високому рівні”.

Андрій Щербицький, який є й одним із організаторів рок-фестивалю “Rock&Buh”, пояснив, що на зміну назви вплинуло кілька факторів. Зокрема, “Green Fest” асоціюється зі Степаном Кушніром.

“Оскільки з’явилися нові організатори, природно змінити й назву. Ребрендинг допоможе залучити більшу кількість відвідувачів”, — переконаний Андрій Щербицький.

Андрій Щербицький переконаний, що зміна назви фестивалю збільшить кількість відвідувачів.

Зрештою, “Green Fest” все ж таки буде перейменований на “My Fest”. Нині вже готується друкована продукція для промоції фестивалю.

Нинішні організатори пообіцяли не змінювати його концепцію, але запевнили, що підготують новації. Зокрема, з’явиться зона гумору, де відвідувачів смішитимуть місцеві коміки та гумористи з інших міст. А підсилить музичну сцену своєю участю організатор фестивалю “Республіка”, голова ГО “Територія” Андрій Захарко.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *