Соціум

У вихідні було смачно на “Проскурівських смаколиках”

Минулими вихідними — 14-15 жовтня у нашому місті відбувся перший фестиваль вуличної їжі під багатообіцяючою назвою “Проскурівські смаколики”. Насолодитися традиційною подільською кухнею можна було у сквері імені Т.Шевченка від 12 закладів громадського харчування, котрі представили свої смачні витвори на фестивалі, готуючи їх прямо тут — на паркових алеях.

Минулими вихідними — 14-15 жовтня у нашому місті відбувся перший фестиваль вуличної їжі під багатообіцяючою назвою “Проскурівські смаколики”. Насолодитися традиційною подільською кухнею можна було у сквері імені Т.Шевченка від 12 закладів громадського харчування, котрі представили свої смачні витвори на фестивалі, готуючи їх прямо тут — на паркових алеях.

Прямо на паркових доріжках представники місцевих ресторанів  поставили намети, столики й стільці для відвідувачів. На багаттях, тут же розведених, готували чимало м’ясних смаколиків — стейки, ковбаски, курку на грилі, варили рибну юшку, традиційний борщ…
А відбувся фестиваль завдяки тематичній телепередачі на нашому  “Поділлі-центрі”, в якій місцеві ресторатори разом із телевізійниками намагаються відродити давні і вже призабуті традиції подільської кухні.   Директор “Поділля-центр” Тетяна Колісніченко на відкритті фестивалю зауважила, що головне — зробити його постійним, систематичним, аби в кожну пору року дивувати й частувати хмельничан рідними смаколиками. Так, наступний фестиваль організатори вже планують на Масляну.
Міський голова Олександр Симчишин, котрий також завітав на відкриття “Проскурівських смаколиків”, підкреслив, що він уже не раз переконувався, що найкраща кухня — саме в Хмельницькому. “Безумовно, фестиваль має перспективи на майбутнє, і щороку в місті відроджуватимуть давні проскурівські рецепти і показуватимуть, що треба їсти своє, справжнє”, — сподівається міський голова.
Окрім насолоди для шлунка, відвідувачів фестивалю ще й розважали. Тут можна було зробити цікавий знімок на пам’ять у спеціальній фотозоні, ознайомитися з автентичним мистецтвом на виставках, а для малечі проводили досить цікавий кулінарний майстер-клас. Музичний  фольклор дарували колектив “Ладовиці”, співачка Марина Круть і скрипалька Майя Онищук.
Проте скільки б не розповідати про їжу, її треба куштувати. Тож хто  не потрапив на “Проскурівські смаколики” цього разу, не проґавте наступний фестиваль.
Наш кор.
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *