Соціум

Меморіал Володимира Стадніка

У Хмельницькому вдруге відбувся відкритий всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед жінок “Меморіал заслуженого тренера України Володимира Стадніка”.

У Хмельницькому вдруге відбувся відкритий всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед жінок “Меморіал заслуженого тренера України Володимира Стадніка”.

 

Змагання проходили на килимах спеціалізованого залу обласного центру фізичного виховання учнівської молоді за ініціативи і підтримки членів родини Стадніків та спонсорів.
Саме тут зросли місцеві борчині, котрі першими виграли для України золотi медалі на офіційних міжнародних змаганнях: Тетяна Комарницька двічі перемагала на чемпіонатах Європи, а Ірина Мерлені тричі здобувала нагороди на світових першостях і підкорила олімпійську вершину 2004-ого. Нинi в залi тренуються здібна молодь i титулований Павло Олiйник — чемпiон Європи, призер чемпiонатiв свiту.
Серед плеяди талановитих вихованців Володимира Стадніка і п’ятеро його дiтей. Найбільшого успіху досяг син Андрій, який зумів піднятися на другий щабель п’єдесталу Олiмпiади-2008.
Віддати шану видатному тренеру на турнір прибули не лише досвiдченi вiтчизнянi спортсменки, а й іноземки з Бiлорусі, Азербайджану, Литви та Молдови, серед  яких чимало титулованих борчинь — переможців і призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу й Європи, юнацьких Олімпійських ігор.
На урочисте відкриття завітали фундатор вільної боротьби в Хмельницькому, член виконкому відділення НОК України в області Віктор Барбалюк, генеральний секретар Асоціації спортивної боротьби України Діна Харенко, головний тренер жіночої збірної України Володимир Євонов,  члени родини і друзі Володимира Стадніка, зокрема й олімпійські призери Наталія Осипенко-Радомська і Роман Гонтюк.
У ході цікавих сутичок у своїх вагових категоріях перемоги здобули: Iлона Семкiв (48 кг, Iвано-Франкiвськ), Юлія Леорда (53 кг, Молдова), Тетяна Кiт (55 кг, Львів), Iлона Прокопевнюк (58 кг, Дніпро), Тетяна Омельченко (60 кг, Азербайджан), Юлія Ткач (63 кг, Львів), Алла Белінська (69 кг, Херсон), Анастасiя Шустова (75 кг, Харкiв).
Ще п’ять бронзових нагород поїхали за кордон: три — до Азербайджану, по одній — до Литви та Білорусі.
Срiбло у ваговій категорії 60 кг дісталось Ользі Щебетюк, а бронза — Даринi Сич з Хмельницького.
Переможців та призерів відзначили оригінальними медалями, грамотами й грошовими винагородами.
Віктор ФЛЕНТІН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *