Без категорії

Хмельницький готовий і буде чинити опір

У Хмельницькому на спільній нараді з питань реагування на надзвичайні ситуації та національного опору обговорили ряд важливих питань із розгортання та підготовки батальйону територіальної оборони. Участь в нараді взяли представники структурних підрозділів міської ради, Збройних Сил України, підрозділів Територіальної оборони, Національної поліції, ДСНС, інші правоохоронні та силові структури. Про це повідомила прес-служба Хмельницької міської ради.

Як відомо, розпорядженням Олександра Симчишина в Хмельницькій міській територіальній громаді створено Координаційну раду з питань надзвичайних ситуацій та територіальної оборони. ЇЇ очолив сам міський голова.

Основним на порядку денному було обговорення стану комплектування та забезпечення батальйону територіальної оборони(в/ч 7179) та охорони громадського порядку й об’єктів життєзабезпечення міста у випадку надзвичайних ситуацій.

«Наше спільне завдання – це спокійна життєдіяльність міста, без паніки і страху. Це готовність міського господарства працювати за будь-яких умов. Потрібно комунікувати, відпрацьовувати механізми дій, щоб бути готовими до різних сценаріїв. І не на папері, чи в планах і положеннях, а в режимі реального часу. Наші напрацьовані заходи показують: Хмельницький готовий і буде чинити опір. Комунальні служби спроможні забезпечити функціонування міського господарства», – зазначив Олександр Симчишин.

В свою чергу, командир батальйону територіальної оборони Євгеній Скляренко повідомив про щоденний запис резервістів. Він подякував міській владі за підтримку, адже днями було передано комп’ютерну техніку для облаштування робочих місць для військовослужбовців батальйону. Також для того, аби батальйон надійно функціонував на найближчій сесії міської ради заплановано виділення одного мільйона гривень.  

Окремо під час наради зупинилися на питанні зв’язку під час надзвичайних ситуацій, можливих ризиках стосовно міського господарства та прийняли конкретні рішення для його забезпечення.

Значну увагу приділили проведенню навчань для населення, зокрема надання першої домедичної допомоги, цивільного захисту, правильної поведінки під час повідомлення про замінування. У подібних навчаннях вже брали участь керівники закладів освіти, комунальних підприємств, працівники структурних підрозділів міської ради. Запланували й навчання для цивільного населення. Також обговорили поповнення запасів пального, ліків, банку крові та системи оповіщення. На завершення  міський голова поставив конкретні задачі та доручення, які мають бути виконані до наступного засідання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *