Без категорії

Кримінальна Україна Олега Сенцова: хмельницька презентація

11 лютого в кінотеатрі “WoodMall Cinema” відбувся допрем’єрний показ першої української кримінальної повнометражної драми “Носоріг”. Презентували кінострічку хмельничанам її творці: продюсер Денис Іванов та режисер Олег Сенцов. 17 лютого картина вийшла в широкий прокат.

“Носоріг” став першим художнім українським фільмом, права на показ якого придбав Netflix. Світова прем’єра відбулася на Венеційському кінофестивалі у вересні 2021 року. А вже в листопаді 2021-ого стрічку визнали найкращою на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі. Олегу Сенцову вручили головний приз фестивалю — статуетку “Бронзового коня”. Тоді ж Сергія Філімонова, який зіграв головну роль, визнали найкращим актором.
В Україні допрем’єрні покази розпочалися вже на початку лютого. Олег Сенцов разом з Денисом Івановим, крім Хмельницького, свою роботу презентували в Кривому Розі, Львові, Харкові та Києві.
За жанром “Носоріг” — кримінальна драма. Автори перед переглядом фільму попередили, що “подорож буде не з приємних, але з цікавих”. Жорсткі сцени, стрілянина, драматична напруга — тут є все.
“Українцям варто подивитися цю кінострічку, бо вона про них”, — розповів продюсер Денис Іванов.

Події фільму розгортаються у 90-ті роки минулого століття. В центрі сюжету — колишній бандит на прізвисько Носоріг. Як зізнався Олег Сенцов, прототипом головного героя став його знайомий. Завершилися зйомки в грудні 2020 року.
“У кінострічці показана історія людини, яка жила в ті лихі часи і не мала вибору ступити на інший шлях. У більш широкому розумінні, ми намагалися продемонструвати глядачам, як 90-ті вплинули на всіх нас. Цей час був, дійсно, карколомний. Тривало становлення держави, зміна ментальності з радянської на українську. Ці зміни залишили великий слід, — сказав режисер. — Нам треба знати свою історію. Якщо ми не будемо її знати, будемо постійно ходити по колу. Треба робити висновки про те, де ми були, куди прийшли і що в нас було”.
“Носоріг” став першим фільмом режисера після визволення його з російського полону.

Тетяна Русанівська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *