Без категорії

ХНУ підписав довгострокову угоду про співпрацю в ІТ

Хмельницьким національний університет та IT-компанія ЕРАМ підписали  угоду про довгострокове співробітництво у сфері сучасних інформаційних технологій, яке сприятиме підвищенню рівня підготовки студентів та кваліфікації викладачів. Відтепер хмельницькі студенти зможуть не тільки поглибити свої знання за більш ніж 25 актуальними ІТ-напрямками, але й отримати можливість поєднати їх з практичним підходом та стажуванням на реальних проєктах.

Підписання цієї угоди стало логічним продовженням присутності компанії в Подільському регіоні. Представництво в Хмельницькому ЕРАМ відкрила в2021 році. І саме ХНУ, як університет, що займає високі позиції у спеціалізованих рейтингах, зокрема і в консолідованому рейтингу навчальних закладів вищої освіти України 2021 року, став першим освітнім партнером компанії в нашій області. На сьогоднішнй день із авторитетною ІТ-компанією в області вже співпрацюють понад 30 інженерів.   

 Співпраця з компанією ЕРАМ, лідером у сфері розробки програмного забезпечення, що входить в міжнародну групу EРАМ та є найбільшою ІТ-компанією України, дозволить покращити якість освітніх програм ІТ-спеціальностей, залучити фахівців світового рівня до практичної підготовки студентів та збільшити шанси випускників на працевлаштування в топових ІТ-компаніях України», – коментує підписання угоди ректор Хмельницького національного університету Сергій Матюх.

Ще до підписання угоди фахівці компанії спільно з навчальним закладом провели низку професійних лекцій для студентів університету. В січні 2022 року усі бажаючі викладачі навчального закладу змогли долучитися до спеціальної програми стажування для викладачів «Teachers Internship», багаторічної ініціативи ЕРАМ та Асоціації ІТ України.

«Підтримка молоді та сприяння доступу до якісної освіти є одним з ключових напрямків сталого розвитку ЕРАМ. Саме тому вже більше 10 років компанія системно інвестує в освіту. Це і підтримка інфраструктури навчальних закладів, допомога з актуальнізацією навчальних програм, а також спеціальні заходи і навчальні програми для студентів та викладачів. Віримо, що разом із сильними освітніми партнерами ми зможемо дати випускникам якісну підготовку для старту професійної кар’єри», –  розповів Денис Гриньов, керівник освітніх програм ЕРАМ Україна.

Напрямок освітніх ініціатив у компанії здійснює відповідний департамент – ЕРАМ University, який пропонує понад 25 популярних ІТ-напрямків. Серед найпопулярніших – JAVA, FrontEnd, .NET, Software Testing, Test Automation, Devops. Учасниками програм можуть стати як студенти, так і люди з попереднім досвідом, які вирішили спробувати себе в ІТ-професіях. Для навчання не існує вікових, гендерних чи інших обмежень. Загалом у 2021 році близько двох тисяч випускників навчальних програм ЕРАМ University в Україні отримали пропозицію співпраці. Для багатьох з них це був перший крок до професійної кар’єри в міжнародній компанії.

Докладніше – на careers.epam.ua та  у соціальних мережах, а також на ресурсах ЕРАМ University у Facebook чи на тренінговому порталі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *