Без категорії

На День Соборності хмельничани розгорнули 100-метровий прапор

Вражаюче видовище на день 103-річчя проголошення Акту Злуки Української та Західно-Української Народних республік відбулося на  Проскурівській у Хмельницькому. Цього дня жителі міста різного віку, від малих дітей до найстарших, розгорнули на центральній вулиці міста 100-метрове жовто-блакитне полотнище, що символізувало державний прапор.  

Під звуки фанфар був урочисто зачитаний витяг з Універсалу Української народної республіки про знаменну подію, що відбулася 3 січня 1919 року в місті Станіславові – проголошення Акту злуки український земель в одноцільну суверенну народну республіку.    

Патріотичний флешмоб традиційно доповнили покладання квітів до меморіальних дошок, встановлених на честь видатних українців: Симона Петлюри, Михайла Грушевського, Костя Місевича, Євгена Коновальця, Романа Шухевича. Також квіти лягли до Меморіальної дошки пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО, пам’ятника Героям Небесної Сотні, пам’ятників Тарасові Шевченку, Івану Франку, Богдану Хмельницькому, В’ячеславу Чорноволу.

«День Соборності України – надзвичайно важливе свято для нашої держави та кожного українця зокрема. Це свято територіальної цілісності, єдності та незалежності України. Акт злуки, який був проголошений 103 роки тому, є основою Акта, який був проголошений 30 років тому в 1991 році. Для українців це свято – можливість нагадування історичного уроку про долю українців, про важливість боротьби та мрію українців про територіальну цілісність. Ми повинні єднатися, бо наша сила в єдності!», – зазначив заступник міського голови Олег Шинкарук.

Відео з цієї події можна переглянути за посиланням:

https://www.facebook.com/hmmiskrada/videos/874277123242786/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *