Без категорії

Ліцей на Січових стрільців: конкретні кроки

У бюджет Хмельницької тергромади на наступний рік закладено 5 мільйонів гривень на виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво ліцею на вулиці Січових стрільців в мікрорайоні Озерна.
Ліцей стане третім закладом освіти в мікрорайоні, будівництво якого планують розпочати вже восени 2022 року ( сучасний дитсадок на Залізняка майже на 400 дітей збудовано в 2019 році, початкову школу з величезною спортивною і навчальною інфраструктурою, яка стала найкращою в Україні, здали в експлуатацію цього року).
Новий навчальний заклад розрахований майже на півтори тисячі учнів. У липні цього року був проведений всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу пропозицію будівництва. Серед 5-ти конкурсантів були учасники з Києва та Рівного. Комісія з архітекторів та службовців вже обрала найкращий проєкт.
“Ми заклали до бюджету-2022 5 млн грн на проєктно-кошторисну документацію, буде тендер. Пів року приблизно проєктується такий об’єкт, плюс державна експертиза. І на осінь можемо стартувати з будівельними роботами. Плануємо закладати, звісно, кошти міського бюджету, але й розраховуємо на співфінансування з обласного та державного. Такі об’єкти, загалом, будує держава, а місто утримує і наповнює матеріально-технічну базу. Але в наших реаліях ми в Хмельницькому все, що будували, і будуємо зараз – це наше будівництво. Бо споруджуємо на 95-97 відсотків коштами міського бюджету. Дякуючи, що в обласній раді місто підтримує наша команда, нам почали виділяти кошти з обласного бюджету, чого раніше ніколи не було”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Олеся Кондратенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *