Без категорії

Ведмеді, лисиці, фазани… — до зими готові!

Понад два десятки видів тварин міського зоокуточку в парку культури й відпочинку ім. М.Чекмана підготували до зимових холодів. Частину тих, хто боїться морозів, перемістили до будиночку зоокуточка, де для них і тепло, й усі умови для здорового існування.

Тваринам, які залишилися зимувати за межами будиночку, також покращили умови проживання. Наприклад, фазанам та єнотам збудували просторий вольєр 2 на 3 метри. Просторіші житла облаштували й для кроликів та нутрій, які розмножилися за теплу пору року.

За словами директора комунального підприємства “Парки і сквери Хмельницького” Олександра Бондарчука, збільшився раціон тварин, які набирають ваги взимку: ведмедям, лебедям, лисицям… Одним — більше жиру, іншим — зерна чи кукурудзи.

Почастувати тваринку смаколиком, спеціально зваженою для неї порцією з усіма необхідними поживними речовинами, зможе взимку й кожен відвідувач зоокуточку. Адже корма продаються на касі, при вході в зоокуточок.

Усі тварини отримали необхідні щеплення. З частішою періодикою щеплюють від паразитів фазанів та від сказу лисиць.

Готують у зоокуточку до зимової сплячки ведмедя, поки чотирилапий не спить, — насолоджується останніми теплими днями осені.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *