Без категорії

Старе кладовище — новий меморіальний парк

Крайня сесія міськради офіційно затвердила створення в місті меморіального парку. З’явиться він на території старого кладовища на вулиці Кам’янецькій. Останнє поховання на кладовищі здійснено на початку 1960-х років, що дозволяє його переформатувати.

Благоустрій територій поки здійснюватиме власним коштом комунальне підприємство “Хмельницька міська ритуальна служба”.
“Жодних забудов на території кладовища не буде. Це буде історико-меморіальний парк. Впорядкування території розпочнеться вже незабаром. Є ідеї облаштувати там пішохідні доріжки, освітлення, встановити інформаційні вказівники біля поховань відомих хмельничан, іноземців. Майже завершили повну інвентаризацію території: зрізуємо дерева, висаджуємо молоді”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Найстаріші досліджені могили парку датовані 1877 та 1878 роками. Багато старих могил зруйновані, тому важко визначити дату першого поховання на старому кладовищі міста. Після усіх дослідницьких робіт з’явиться путівник меморіального парку. Тут буде інформація про поховання, відомих людей, які тут поховані, загалом історія кладовища. Знайти історичну довідку можна буде й на стенді при вході в парк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *