Без категорії

75 питань порядку денного

Під головуванням міського голови Олександра Симчишина відбулося
чергове засідання виконавчого комітету .

“Більшість питань пов’язана з тим, що в грудні буде заключне в цьому році сесійне засідання, а отже, маємо на 2022 рік ухвалити значну кількість програм в усіх галузях міського господарства. Саме через програми і підпрограми фінансуватимемо всі галузі в наступному році, тому більшість питань – це внесення на розгляд сесії програм. Вони пов’язані з житлово-комунальним господарством, молодіжною політикою, фізичною культурою і спортом, соціальним захистом, надзвичайними ситуаціями. Також на розгляд сесії виносимо низку питань, які стосуються пільг для різних категорій населення: заслужені донори України, чорнобильці, учасники бойових дій, сім’ї загиблих”, — зазначив Олександр Симчишин.
Традиційно члени виконкому підтримали проєкти рішень про виділення матеріальної допомоги на лікування жителям громади. Цього разу 617 осіб отримають грошову допомогу на загальну суму 809 тис. грн, зокрема й учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2-ї та 3-ї категорії, діти з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, вдови (вдівці) померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Також ухвалили рішення про подання на розгляд міської ради звіту про виконання бюджету Хмельницької міської територіальної громади за дев’ять місяців 2021 року.
Серед розглянутих питань чимало програм соціального напрямку. Так, депутати на наступній сесії розглянуть пропозиції про затвердження комплексної програми “Піклування” в Хмельницькій міській територіальній громаді на 2022-2026 роки. Також міським обранцям буде запропоновано підтримати пропозицію про надання сім’ям загиблих учасників бойових дій в Афганістані та в інших локальних війнах, членам сімей загиблих учасників АТО, дружинам (чоловікам) померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС додаткової пільги в розмірі 50% на оплату житлово-комунальних послуг з січня по грудень 2022 року.
Ще два проєкти рішень стосувалися винесення на сесію пропозиції щодо надбавки до пенсії партизанам та колишнім політв’язням і репресованим, членам їх сімей на 2022 рік.
Підтримали члени виконкому й рішення про встановлення меморіальних дошок героям російсько-української війни Володимиру Величку, Сергію Остапчуку та Віктору Пасєці. З такою пропозицією звернулося КП “Електротранс”, адже до війни хлопці працювали саме тут.
Також депутати розглянуть зміни до Програми попередження надзвичайних ситуацій, розвитку інфраструктури пожежно-рятувальних підрозділів на території громади та затвердять Програму розвитку житлово-комунальної інфраструктури на 2022-2027 роки.
Частина рішень стосувалася зовнішньої реклами, роботи служби у справах дітей, оренди комунального майна, квартирного обліку при виконавчому комітеті міської ради тощо.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *