Без категорії

Великі комбінатори

У Хмельницькому викрили підпільний цех, де підробляли продукти харчування

Знаючи про попит на брендові продукти харчування, що деякі гурмани готові викласти чималу суму за елітний алкогольний напій та корисну для здоров’я оливкову олію, спритні і не такі вже й прості ділки вирішили на цьому збудувати бізнес.

Для цього мали готові виробничі цехи для виготовлення продуктів харчування. Один з таких підпільних цехів викрили в Хмельницькому. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції області. Окрім оливкової олії, “кулінари” виготовляли вино, хамон, фісташки, цукерки та чай. Товар реалізовували не як продукт власного виробництва, а як брендовий. Задля цього на нього наклеювали відповідну наліпку, яку також виготовляли самі на спеціальному обладнанні. “Заморські” елітні харчі та напої реалізовували як оригінальні. Відповідно й ціна на них була високою, але трішки нижчою, ніж в імпортерів. “Товар фасували в упаковки з назвами та логотипами світових виробників. Далі під виглядом оригінальної продукції продавали в інтернет-магазинах, на сайтах оголошень та гуртових ринках по всій Україні, встановлені факти продажу фальсифікату до сусідніх країн”, — зазначили в пресслужбі Національної поліції.
Окрім Хмельницького, такі ж підпільні цехи та склади розміщувалися у Києві, Львові та Київській області, їх власником була одна і та ж людина. Правоохоронці провели 44 обшуки на виробництві, складах, в офісах та за місцем проживання фігурантів справи. Було вилучено обладнання для виготовлення оливкової олії, фісташок та вина, тару для розливу продукції, близько 60 тонн сировини та 160 тонн фальсифікованої готової продукції. Водночас викрили поліграфію з логотипами брендів, прилади для пакування чаю та кави, мобільні телефони, комп’ютери, принтери, транспортні засоби та 4,5 млн. гривень.
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 статті 229 (Незаконне використання знаку для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *