Без категорії

“Червоний” поріг і заповнені лікарні

Ситуація з пандемією стає все напруженішою. Черга зі “швидких” із COVID-хворими вишикувалась 18 жовтня в Хмельницькій інфекційній лікарні. І через нестачу місць хворих на коронавірус там не мали змоги приймати: ліжка вже були заповнені на 99 відсотків. У лікарні на той день перебували 197 пацієнтів з підозрою та підтвердженим діагнозом. Всього в лікарні розгорнуто 200 ліжок для хворих на коронавірусну інфекцію. Про це розповіла директорка Оксана Піддубна. За її словами, в закладі нині докладають максимум зусиль, щоб збільшити кількість місць. Напругу створило й те, що ускладнилася ситуація з киснем. “Напередодні були проблеми з постачанням кисню. На заводі, який його постачає, сталася поломка. Але нам вдалося вирішити цю проблему. Наразі всі пацієнти, які потребують, отримують кисень”, — повідомила директорка.
Ситуацію, яка склалася в інфекційній лікарні, підтвердив начальник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач. І на своїй сторінці у Фейсбуку вкотре наголосив, як важливо вберегтися від можливого важкого перебігу хвороби, негайно вакцинуватися усім, хто ще цього не зробив. Також опублікував фото ковідного приймального відділення міської лікарні 18 жовтня. Черга з кількох машин вишикувалась о 19.15.
Хворих із коронавірусною інфекцією приймають й інші заклади, в яких є вільні місця: міська лікарня, центральна районна лікарня та міський перинатальний центр. У відділенні інтенсивної терапії міської лікарні перебувають 9 хворих (100%).
Станом на 19 жовтня від початку пандемії в Хмельницькому зафіксовано 30391 випадок захворювання на Covid-19. З них 26747 осіб одужали, 456 хворих померли від ускладнень, 3188 хворіє (337 лікується в стаціонарі). У міській лікарні — 193 хворих на Сovid-19, 15 осіб — з підозрою. У перинатальному центрі — 4 хворих.
Вакциновано від Covid-19 у місті: першою дозою вакцини 69068 хмельничан, двома дозами — 55715 осіб.
На 20 жовтня в області зареєстровано 105037 підтверджених випадків. Завантаженість ліжкомісць з киснем в області складає 66,5%. В лікарнях перебувають нині 1337 хворих, 160 — з підозрою на коронавірус.

Тетяна Русанівська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *