Без категорії

“Слово”, що об’єднало Україну

Програма свята передбачала не лише розваги та шоу. Ювілей міста, 24 вересня, о 10.00, розпочався всеукраїнською науковою конференцією “Хмельницький в контексті історії України”, присвяченою 590-річчю з часу першої писемної згадки про наше місто, яка відбулась у виставковій залі художньої школи і участь у ній взяли науковці з Хмельницького та інших міст України.
Два тижні тривав у місті справжній літературний марафон-фестиваль “Слово єднає!”, який цьогоріч вже відбувся вп’яте і завершився 25 вересня в сквері ім. Т. Шевченка врученням його учасникам почесних грамот та відзнак.
Мистецька подія зібрала літераторів Хмельниччини та з інших куточків України. Серед гостей були Анастасія Нікуліна, Олег Бакулін, Ірина Мацко, Сергій Пантюк, Сергій Куліда.
У рамках “Слово єднає-2021!” відбулися літературні читання та презентації книг, альманахів “Медобори-17”, “Південний Буг”, зустрічі місцевих авторів та митців з інших регіонів з читачами, кластер новинок-2020 за програмою “#Щодня читай українською”; акція “Збери книги для дитячої лікарні”; “Фестиваль на колесах” (поїздки до бібліотек громади); літературний марафон у філіях ЦБС; мистецькі проєкти, презентація ретророманів про Хмельницький Ольги Саліпи (“Будинок на Аптекарській”) та Юрія Даценка (пригодницька книжкова серія); автограф-сесії спеціальних гостей, квест “Зашифроване місто: знайди таємний код”, виставки книг та інші заходи.
На урочистому закритті організатори події, літератори підкреслили, що “Слово єднає!” здобуває всеукраїнське визнання та все більше стає популярним в Україні.
За два тижні літературна подія встигла згуртувати близько 1500 поціновувачів українського слова. Було проведено понад пів сотні заходів у мистецьких та навчальних закладах міста і в бібліотеках сіл територіальної ромади.
У підсумку фестивалю заплановано видати наступний випуск літературно-публіцистичного альманаху “Слово єднає!” коштом міської ради.

Вікторія Катрич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *