Без категорії

Десять років ув’язнення

Таку кару суд призначив 19-річному юнакові, який заради кількох тисяч гривень убив свою бабусю і підпалив її будинок.

Злочин парубок скоїв два роки тому, в селі Судилків Шепетівського району, де й проживала старенька. Весь вечір він розважався у Шепетівці, а коли закінчились гроші, вирішив “провідати” бабусю. Та одразу заходилася ладнати онукові вечерю, навіть не підозрюючи, що у нього на думці. В момент, коли повернулася до печі, хлопець схопив цеглину, яку приніс із собою, і почав нею гамселити бабцю по голові. Переконавшись, що вона вже не дихає, душогуб знайшов гроші, які старенька тримала на похорон, а щоб замести сліди злочину, підпалив оселю і поїхав далі розважатися. Сусіди, які побачили палаючий будинок, викликали поліцію та рятувальників. На місці події правоохоронці виявили тіло 76-річної жінки з ознаками насильницької смерті. Судмедексперт діагностував відкриту черепно-мозкову травму, численні садна, забої обличчя та інші тілесні ушкодження.
За фактом умисного вбивства поліцейські одразу відкрили кримінальне провадження і вже за кілька днів встановили і затримали підозрюваного. Допомогла в цьому службова собака Бетті. Вона вивела слідчих на стежку, якою втікав зловмисник і де викинув у кущі пакет зі знаряддям вбивства — каменюку зі слідами крові. Затримали нелюда в Шепетівці у розважальному центрі. Божився, що не покидав райцентр, але камери спостереження на в’їзді в Судилків зафіксували хлопця саме того злощасного вечера. Окрім цього, під час обшуку в його квартирі правоохоронці вилучили закривавлені одяг і взуття, в яких він зафіксований на відео.
Тоді ж неповнолітнього затримали. А днями Старокостянтинівський районний суд уже закінчив розгляд матеріалів кримінального провадження, визнав молодика винним у вчиненні умисного вбивства з корисливих мотивів та підпалу і визначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном 10 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *