Без категорії

Усім школам школа

У мікрорайоні Озерна завершується будівництво молодшої школи, яка за рівнем комфорту, інфраструктури та устаткування не лише не поступиться дитсадку “Кобзарик”, який складає разом зі школою єдиний навчальний комплекс, а й перевершить його.

Школа на Залізняка 32, на Озерній, будівництво якої ось-ось завершиться, без перебільшення, є об’єктом стратегічним. Адже мікрорайон стрімко розбудовується і сьогодні тут проживає майже 40 тисяч хмельничан. Здебільшого це молоді сім’ї. Лише цього навчального року до першого класу пішло понад 300 дітей. Усі до НВО №28, яке переповнене до краю.
Нову початкову школу, яка входить до тутешнього навчально-виховного комплексу, почали зводити у 2018-му.
Дитячий садок “Кобзарик” відкрив двері для дошкільнят ще у 2019 році, ставши одним з найсучасніших дошкільних закладів в Україні. А ось будівництво школи призупинилося. Причин було декілька. По-перше, вступили в силу нові будівельні норми, за якими в навчальному закладі передбачався ліфт для діток з особливими потребами, що, в свою чергу, вимагало коригування проєктно-кошторисної документації, проведення додаткових експертиз, зміни підрядника і таке інше. По-друге, через пандемію катастрофічно не вистачало коштів, хоча й будівництво після річної перерви продовжилось в січні цього року. Тепер усі проблеми позаду. Будівництво вийшло на коротку доріжку перед фінішем, і за рівнем устаткування та комфортністю умов для навчання подібної школи в місті нині немає. Розрахована вона на майже на 800 учнів. За словами міського голови Олександра Симчишина, до фінішу залишилося менше двох місяців: “Кілька тижнів на благоустрій території, будівництво ще одного спортмайданчика. Трохи більше місяця — на завершення внутрішніх робіт. Далі — меблі, техніка, методичне забезпечення. Коли стане прохолодніше, посадимо дерева, багато дерев. Відкриємо на початку листопада! Школа вже має директора і починає жити своїм життям”, — написав міський голова на своїй сторінці у Фейсбуку.
Як і було заплановано, школа зможе запрацювати в звичному робочому режимі вже в листопаді. Новоселами стануть 700 учнів 1-4-х класів, які зараз навчаються в ЗОШ №28. Їх переведуть у нове приміщення, не розриваючи навчальний процес, зазначив Олександр Симчишин.
Наступний освітній об’єкт на Озерній — ліцей, будівництво якого розпочнеться незабаром.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *