Без категорії

Не задля дипломатичних формальностей

Міський голова Олександр Симчишин зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Молдова в Україні Русланом Болбочаном та радником з економічних питань Посольства Республіки Молдова в Україні Даніелою Цуркану.

У ході візиту сторони обговорили питання міжрегіонального та транскордонного співробітництва з Республікою Молдова. Олександр Симчишин презентував дипломатам індекс економічного, культурного та креативного потенціалу міста і зазначив, що Хмельницький має у побратимах молдовське місто Бєльці, однак прагне більших відносин з Молдовою. На переконання міського голови, побратимські зв’язки не мають зводитись до візитів ввічливості напередодні річниць обох міст, а бути постійними та взаємовигідними, в першу чергу, в економічному сенсі для бізнесу Хмельницького та міста Бєльці, України та Молдови в цілому.
“Ми готові максимально комунікувати з усім бізнесом, якому цікавий Хмельницький і з усім тим бізнесом, якому ми можемо запропонувати цікаві ідеї ”, — наголосив Олександр Симчишин.
У свою чергу, Руслан Болбочан підкреслив, що Молдова зацікавлена у плідній співпраці і з Хмельницьким, і з Україною.
“Я хотів би підкреслити торговельно-економічні відносини, оскільки в нас в цьому напрямку є великий і незадіяний потенціал. Я б хотів підкреслити промислову та туристичну галузі. Є дуже багато напрямків і в культурно-гуманітарній сфері, де потрібно ще багато працювати, і ми готові до співпраці, зацікавлені у зміцненні цих зв’язків”, — зазначив Руслан Болбочан.
На думку сторін, зміцненню міжнародної співпраці сприятиме й відкриття в Хмельницькому Почесного консульства Молдови. Установа знаходиться на Володимирській.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *