Без категорії

Друге вересневе свято ліцею

У ліцеї № 17 другий навчальний тиждень у понеділок, 6 вересня, знову розпочався шкільним святом. Цього разу в закладі святкували новосілля 210 наймолодших школярів у новому просторому корпусі площею 1100 кв. м, де розташовані сім класних кімнат та спортивна зала на 312 кв. м.

І хоча нове просторе приміщення скромно називається добудовою, насправді комфортом, ошатністю і сучасним освітнім наповненням ця яскрава споруда вже стала окрасою освітнього комплексу, збудованого ще 1963 році. Та це не фінал ліцейної реконструкції, а лише перша черга будівництва, яке розпочалося 4 роки тому.
Для директора ліцею Вадима Пірога початок його освітньої кар’єри збігся в часі з обов’язками головного виконроба: адже одночасно тривали і добудова корпусу, і капітальний ремонт їдальні та харчоблоку, де новосілля відзначили торік. “Ця добудова, в якій діти навчаються вже з першого вересня, лише перший етап реконструкції нашого закладу, який має чудові традиції, нагороди, але давно потребує оновлення. Тому другою чергою стане утеплення і оновлення фасаду “старого” приміщення. Третьою — спорудження сучасного спортивного майданчика на внутрішньому подвір’ї”, — розповів Вадим Валентинович.
…Внутрішнє подвір’я між основним корпусом і добудованим розцвіло кольоровими кульками, квітами, а найбільше — святково одягненими школяриками, які із задоволенням підтанцьовували учасникам святкової програми, читали вірші і почувались іменниками, а їм дозволено все, бо це — їхнє свято. Тим більше, що перший тиждень навчання у нових просторих класах, оснащених сучасними меблями, комп’ютерами, мультимедійними екранами, додав усім радісного настрою. Адже раніше класи початкової школи мали розміри до 30 кв. м, хоча наповненість складала також до 30 і більше дітей. “Діти усміхаються — це найкраще враження”, — підсумувала пані Леся, мама третьокласника.
У новому корпусі вже проходять заняття для учнів початкової школи, працюють групи продовженого дня, де займається понад 200 дітей. У спортзалі також щодня уроки. “Тут є оснащення для гри у волейбол, баскетбол, підлога зі спеціального покриття, — розповіла вчителька фізкультури початкових класів Валентина Помаренська. — А кілька років підряд практично цілий рік ми проводили уроки на вулиці. Спортзалом користуються й учні старших класів”.
Загалом у ліцеї навчається майже півтори тисячі школярів, з них 580 у початкових класах, у новому корпусі розмістили 210 початківців. Разом із учнями, їхніми батьками та педагогами “запускали” новий корпус ліцею керівники міста, департаменту освіти та науки міської ради, депутати.
Вітаючи з новосіллям, міський голова Олександр Симчишин пригадав: “З 2016 року ми поставили собі амбітне, але дуже логічне й правильне завдання — щороку, щомісяця, щодня вводити в експлуатацію якийсь новий об’єкт: освітній, медичний, житлово-комунальний. І за шість років ми збудували з нуля, добудували повноцінні корпуси чи маємо сьогодні в роботі 12 різних навчальних закладів”.
Після концерту почесних гостей запросили на екскурсію: спортзалом, де юні спортсмени влаштували показові виступи, навчальними аудиторіями, побутовими кімнатами. Тут, справді, все на рівні сучасних освітніх вимог. Для людей з інвалідністю нова будівля оснащена пандусом та підйомником для візків.
“Почалося все з ідеї будівництва спортивної зали. Молодша школа не мала місця для занять фізкультурою. Але коли почали розробляти проєкт, вирішили збудувати повноцінний навчальний корпус, оскільки кількість учнів постійно збільшується.
Загальна вартість першої черги — 23 млн грн. Наступного року беремося за другу чергу: будемо утеплювати існуюче приміщення, ремонтувати фасад, а також збудуємо багатофункціональний спортмайданчик. У листопаді відкриємо нову школу на Залізняка.
Працюємо далі…”, — поділився міський голова на власній сторінці у Фейсбуці.

Тетяна Слободянюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *