Без категорії

Незабаром закрутиться!

У парку відпочинку розпочався монтаж одного з найвідоміших міських атракціонів — “Колеса огляду”

Наразі на місці тривають роботи з підсилення фундаменту. Як розповів керівник підрядної організації, яка здійснює реконструкцію, Олексій Віштал, це необхідно для того, щоб зробити “Колесо” більш стійким до навантаження, а також до примх природи, зокрема, буревійних поривів вітру. А також фундамент буде добротною підлогою для самого атракціону.
“Під час реконструкції колеса, яку ми розпочали в квітні, труднощів не виникало, — додає Олексій Віштал. — Найбільше часу пішло на відновлення попереднього стану металу, зняття з нього старої фарби різних типів. Наші спеціалісти працювали на совість, якісно, і зараз монтуємо конструкцію на місці. Який вигляд матиме реконструйоване “Колесо огляду”? Атракціон буде оснащений 20 кабінками, з 4 посадковими місцями в кожній, буде зроблений новий посадковий майданчик, обнесений сучасною огорожею, буде нова кабіна оператора, встановимо також аварійне гальмо і пульт, який керуватиме ілюмінаційним підсвітленням.”
Проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію “Колеса огляду” виготовили у 2019 році. “Загальна вартість робіт — 4 мільйона гривень. У 2020-му закупили нові кабінки за мільйон гривень та оголосили тендер на виконання робіт, який виграла хмельницька фірма-підрядник з виготовлення та обслуговування дитячих атракціонів, — розповіла заступниця начальника міського управління комунальної інфраструктури Тетяна Циб. — Після завершення реконструкції готовність атракціону до експлуатації, дотримання норм безпеки визначатиме спеціальна комісія. Свої висновки дадуть експерти Держохоронпраці, які перевірять “Колесо” як атракціон підвищеної небезпеки”.
За прогнозами, “Колесо огляду” закрутиться вже до кінця цього літа.

Віталій Катрич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *