Без категорії

Справа № 686/3290/18

Хмельницький апеляційний суд залишив без задоволення скаргу 24- річної дівчини, звинуваченої в умисному вбивстві, залишивши без змін вирок Хмельницького міськрайонного суду, за яким вона відбуватиме покарання у в’язниці впродовж 15 років.

Жорстоке вбивство 50-річної жінки, яка працювала на речовому ринку в Хмельницькому, сталося 17 вересня 2017 року. Її підрізали в підїзді будинку, 4/2, на Інститутській, де вона мешкала. Вбивця наніс два удари ножем. Поранення прийшлось на легені та грудну частину аорти. Потерпіла в шоковому стані встигла вибігти на вулицю і знепритомніла. Люди викликали “швидку”, але дорогою до лікарні вона померла від гострої крововтрати. Згодом правоохоронці повідомили, що у вбивстві підозрюється молода жінка. Саме її зафіксували камери відеоспостереження, з яких видно, як вона за кілька днів до вбивства стежила за потерпілою, а в день убивства супроводжувала її дорогою додому. Згодом поліція затримала 20-річну підозрювану. Експертиза встановила, що зразки її ДНК стовідсотково співпадають з клітинами епітелію, виявленими під нігтями вбитої. Тоді ж правоохоронці відкрили кримінальне провадження за п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України – вбивство з хуліганських мотивів. Своєї вини обвинувачена не визнала. В суді першої інстанції вона повідомила, що конфлікт із потерпілою виник через гроші. Вона не раз купувала у підприємиці валюту по 100 доларів. Коли ж хотіла в неї обміняти долари на гривні, жінка їй відмовила і сказала, що долари фальшиві. Тоді вирішила з нею поговорити, але валютниця почала її бити палицею і погрожувати ножем, який вона вихопила з її рук і, захищаючись, нанесла їй удари. Втім суд критично оцінив ці покази, перекваліфікувавши дії 20-річної обвинуваченої з «убивства з хуліганських мотивів» та визнав винною в «умисному вбивстві», призначивши покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.
На вирок суду обвинувачена та її адвокат подали касаційні скарги до Хмельницького апеляційного суду. Апеляція обидві скарги відхилила, залишивши вирок міськрайонного суду без змін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *