Без категорії

Вчимося бізнесу: в місті стартує “Школа молодого підприємця”

У Хмельницькому з 2016 року запущений механізм співпраці влади та бізнесу, науки та бізнесу, залучення інвестицій та розвитку міжнародного співробітництва. Торік місто очолило список міст з найсприятливішим бізнес-кліматом та найефективнішим економічним врядуванням, згідно з результатами дослідження «Індекс конкурентоспроможності міст України (ІКМ) 2019/2020». Дослідження проводилось програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) спільно з компанією Інфо Сапієнс, Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій. Відтак одним з пріоритетів міської влади є створення середовища, яке б сприяло прогресивним ідеям та інноваціям, а також озброювало молодь практичними знаннями і навичками, аби вона орієнтувалась в ключових правилах підприємницької діяльності. Задля формування у молодих підприємців знань, необхідних для успішного ведення власної справи, влада створює чимало дієвих ініціатив та проєктів. “Школа молодого підприємця”- один з них. Цей проєкт міськрада реалізовує з 2017 року. За участю досвідчених експертів, викладачів та підприємців учасники безкоштовно проходять комплексне навчання з теорії та практики управління бізнесом.
Цьогоріч «Школа молодого підприємця» реалізується в рамках проєкту «Розвиток МСП з допомогою Центру підтримки інновацій та підприємництва iHUB». Захід організовує ГО “ІТ-кластер Хмельницького” у співпраці з Хмельницькою міською радою в рамках проєкту “EU4Business”, який фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.
За словами керівниці управління економіки міської ради Оксани Новодон, цьогоріч п’ятиденний курс зможе пройти не лише молодь, яка має намір стати підприємцями, й ті, хто вже має свій бізнес. Тож до участі в проєкті запрошуються молоді люди віком від 18 до 40 років, які розпочали свою підприємницьку діяльність, принаймні, рік тому, мають перспективні ідеї бізнес-ініціатив та хочуть зміцнити власну справу в нових умовах, зумовлених COVID-19. Під час навчання курсанти презентуватимуть власні ідеї та будуть боротися за грант від Хмельницької міської ради на їх реалізацію. Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсній основі. Подати заявку можна до 15 липня. А навчання в “Школі молодого підприємця” стартуватиме з 27 липня.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *