Без категорії

Трагедія на фестивалі повітроплавання

У Кам’янці-Подільському повітряна куля з 6 людьми на борту впала в яр: одна людина загинула. Ще п’ятеро досі перебувають у лікарні.

Фестиваль повітроплавання, на якому пілоти теплових аеростатів підкоряють повітряну стихію, традиційно проходить у Кам’янці-Подільському навесні, восени і навіть взимку. Це дійство завжди приваблює туристів, адже шанс політати у повітряній кулі над древнім містом, мають усі сміливці та прихильники екстриму. Досі такі польоти обходились без пригод. Цього ж року щось пішло не так. У перший день куля приземлилася на велелюдній міській дорозі, але обійшлося без постраждалих. На другий день куля стартувала надвечір. В корзині перебував пілот та п’ятеро пасажирів — двоє чоловіків з Хмельницького, подружжя з Прилук та мешканець Кам’янець-Подільського району. За 15 хвилин після зльоту, неподалік села Кульчіївці Кам’янець-Подільського району, аеростат став некерованим. З висоти понад 300 метрів він почав стрімко падати. Вітром повітряну кулю понесло в бік села. За словами очевидців, вона почала пікірувати над сільським кладовищем і в цей момент з неї прямо на могили випало дві людини. Коли селяни прибігли на порятунок, один чоловік вже був мертвий. Ще двоє випали на подвір’я місцевих жителів. Після цього повітряна куля впала в яр. Загиблий — 53-річний турист з Прилук. Його дружина отримала сильні травми. Решта туристів отримали важкі травми. Один з них в реанімації. 28-річний пілот повітряної кулі теж у лікарні — у нього травми незначні. Разом ще з одним постраждалим туристом, якого невдало прооперували в Кам’янці-Подільському, його доставили до столичної лікарні.
Слідчі Кам’янець-Поділь-ського районного управління поліції розпочали досудове розслідування за ч. 3 статті 281 Кримінального кодексу України — порушення правил повітряних польотів.
Згодом стало відомо, що пілот некерованої повітряної кулі, 28-річний син організатора фестивалю і президента Федерації повітроплавання В’ячеслава Гардашника. Він зазначив, що не може розповісти обставини аварії, щоб не вносити спотворення в матеріали кримінальної справи, утім зазначив, що його син — досвідчений пілот, у якого за плечима тисяча годин нальоту, 11 років стажу, він двічі був учасником чемпіонату світу серед юніорів, двічі бронзовим призером України та кандидат в майстри спорту.
“Я про це говорю, щоб люди знали і не вважали, ось, мовляв, ще одного мажора відпустили. Прошу поставитися до цієї ситуації з розумінням і співчуттям”, — сказав президент журналістам ТСН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *