Зона беззаконня

Попались на викраденні авто

Припаркувавши, як завжди, у дворі житлового будинку автомобіль “Тойота Лексус”, славутчанин без зайвих думок пішов додому. Вранці ж від елітної іномарки й слід пропав. Та чоловікові пощастило — шепетівські оперативники вийшли на слід двох чоловіків, які й викрали дороговартісну автівку.
В ході слідства правоохоронці встановили, що зловмисники причетні до ряду тяжких злочинів (розбійний напад, крадіжки, незаконне поводження зі зброєю та бандитизм), скоєних в інших областях України.
5 квітня співробітники Шепетівського районного управління поліції спільно з працівниками кримінальної поліції ГУНП та за процесуального керівництва окружної прокуратури провели санкціоновані обшуки за місцем проживання зловмисників і вилучили речові докази, які підтвердили причетність до злочину. Водночас встановили, що “Тойота Лексус” знаходиться в Івано-Франківську. Саме там крадії продали місцевому жителю автомобіль. Іномарку після проведення необхідних експертиз повернуть власнику.
Слідчі вже оголосили зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 289 Кримінального Кодексу України — незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної матеріальної шкоди. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Втім, один з підозрюваних, 40-річний житель Вінниці, досі переховується від органів слідства. Його оголосили у розшук. Спільнику, 31-річному жителю Житомирської області, судом обрано запобіжний захід — домашній арешт. Досудове розслідування триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *