Зона беззаконня

Контрактник-дезертир

Cлавутский міськрайонний суд визнав винним
військовослужбовця Збройних Сил України в дезертирстві
і засудив його до п’яти років позбавлення волі.

У жовтні 2017 року солдат, який ніс службу за контрактом, був направлений у службове відрядження. Натомість військовослужбовець поїхав додому і в частину не повернувся. Про це повідомили пресслужби спецпрокуратур у військовій і оборонній сфері Західного регіону. Кримінальне провадження за цим фактом розслідувала Рівненська спеціалізована прокуратура. Зібрані докази були спрямовані до суду.
Cлавутський міськрайонний суд Хмельницької області визнав винним 30-річного військовослужбовця Збройних Сил України у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 408 КК України (дезертирство).
“У суді доведено, що солдат, з метою ухилитися від військової служби в умовах особливого періоду, не з’явився на службу з відрядження, а відправився додому, де проводив час на власний розсуд”, — йдеться у повідомленні спецпрокуратури.
Водночас суд врахував усі обставини, наведені прокурором, у тому числі тяжкість злочину та наявність у контрактника судимості за крадіжку. За сукупністю вироків солдата засуджено до п’яти років позбавлення волі. Свою вину він визнав повністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *