В центрі уваги

Від наслідків COVID-19 помер митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній

Митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній (Махота) помер 23 березня від ускладнень після коронавірусної інфекції у віці 54 років. Про це повідомили у пресслужбі Православної Церкви України (ПЦУ).
Митрополит лікувався від пневмонії, спричиненої коронавірусом.
“Владика був відкритою й доброзичливою людиною, з молодого віку присвятивши своє життя служінню Богові та людям, проповіді й праці на ниві Христовій. Він стояв біля витоків відродження Кримської єпархії. Багато років  трудився в Хмельницькій єпархії та сприяв становленню помісної Української православної церкви”, – написав у Facebook предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

Антоній Махота (у миру – Владислав Васильович Махота) народився 8 листопада 1966 року в селі Слатине Золочівського району Харківської області.
Із 1996 року був єпископом Сімферопольським і Кримським Української православної церкви Київського патріархату. В 1997 році його призначили єпископом Хмельницьким і Кам’янець-Подільським Української православної церкви Київського патріархату, керівником Хмельницької єпархії. В 2004 році його возвели у сан архієпископа, а 2012 року – у сан митрополита.
Із 2019 року він – митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Православної церкви України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *