Офіційно

Нагороди матерям-героїням

Відповідно до Указу Президента України удостоєні звання “Мати-героїня” хмельничанки Наталія Крижанівська — мати 12 дітей (вісьмох синів і чотирьох доньок, найстаршій дитині виповнилося 20 років, наймолодшій — 3) та Алла Шевченко — мати 6 дітей (чотирьох дівчаток і двох хлопчиків, найстаршій дитині 23 роки, наймолодшій — 6). Почесну відзнаку багатодітним хмельничанкам вручив секретар Хмельницької міської ради Віталій Діденко. Разом із матерями-героїнями до кабінету секретаря міської ради завітали їхні чоловіки та діти.
Станом на 1 березня 2021 року у Хмельницькому проживає 112 багатодітних матерів, які отримали це звання з 2004 по 2021 роки. Починаючи з 2008 року, відповідно до Указу Президента України, нагороджені жінки отримують одноразову допомогу в розмірі десяти прожиткових мінімумів (отримали по 21000 грн.)
10 матерів-героїнь, які не досягли пенсійного віку, отримують один проїзний квиток на 2021 р. за рахунок міського бюджету.
Станом на 1 березня 2021 р. в місті проживає 1670 багатодітних сімей, в яких виховується 5220 дітей. В 233 сім’ях виховується четверо та більше дітей. Багатодітні сім’ї отримують 50-відсоткову знижку оплати за комунальні послуги, діти забезпечені безоплатним проїздом в усіх видах міського транспорту. Вже традиційно протягом року проводяться загальноміські заходи для дітей з багатодітних родин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *