У фокусі

Унікальна операція на відкритому серці

В обласному серцево-судинному центрі пацієнту видалили пухлину серця великих розмірів.

До лікарів центру звернулася пацієнтка зі скаргами на задуху в стані спокою, яка посилювалась в лежачому положенні. Жінку також турбувало сильне сецебиття, перепади артеріального тиску, головний біль та запаморочення. Після проведеної діагностики лікарі встановили діагноз: міксома — первинна пухлина серця. Вона небезпечна тим, що може раптово та гостро порушити роботу серця, обтуруючи отвір клапану (заклинившись в ньому). Тому було прийняте рішення невідкладного хірургічного втручання з дотриманням певних умов проведення операції, направлених на її радикальність.
Оперативне втручання проводили на відкритому серці, зі штучним кровообігом. Складність операції полягала у тому, що потрібно було повністю видалити пухлину, не пошкодивши ні її, ні клапан чи інші структури серця. Пухлина діаметром 7 см була успішно видалена. Пацієнт ка у стабільному стані переведена в палату інтенсивної терапії.
За словами кардіологів центру, пухлини серця — рідкісні захворювання. Кожен випадок унікальний, з поліморфною клінічною картиною. Тільки злагоджена робота спеціалістів амбулаторно-поліклінічного відділення, діагностичних служб, стаціонару, операційної бригади здатна, без перебільшення, врятувати життя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *