Місто і влада

Нотатки з сесії

Проблеми старостинських округів, захист правопорядку та збереження зелених зон – ці та інші питання, які стосувались розвитку міської інфраструктури, розглядали депутати на четвертій сесії міської ради у середу, 17 лютого.
Загалом на порядок денний було винесено майже 90 порядку денного . Про найголовніші акценти сесійних дискусій розповів журналістам під час короткого брифінгу у перерві між засіданнями міський голова Олександр Симчишин:
— До складу міської ОТГ увійшли шість старостинських округів. Обговорено і затверджено ряд повноважень для більшої самостійності і впорядкування роботи старостатів, аби старости могли видавати різноманітні довідки, спростивши життя мешканцям своїх округів.
Крім того, сьогодні ухвалено кілька міських програм, а також внесені зміни у вже існуючі. Серед важливих — програма протидії злочинності на території м. Хмельницького, яку ми ухвалюємо, починаючи з 2016 року. Вона передбачає різноманітну кількість заходів, в т.ч. можливе фінансування потреб правоохоронних органів, спрямованих на безпеку наших мешканців. Це — подальша реалізація проєкту “Офіцер громади”, який є спільним між поліцією та (за типом шерифа) в селах, які увійшли до ОТГ. Програма передбачає також подальше вдосконалення матеріально-технічної бази, зокрема, оснащення вебкамерами, відеоспостереженням, аби Хмельницький і надалі залишався найбезпечнішим містом.
Внесено також зміни в програму діяльності Агенції розвитку міста на 2021 рік .Також серед важливих ухвалених рішень — порядок сплати пайової участі забудовників. Із 1 січня парламентом, на жаль, так звана “пайова” була скасована. Вирішили, що самостійно розробимо положення, внесемо його до порядку денного — і депутати його підтримали — і залишимо необхідність сплачувати пайову участь на розвиток соціально-інженерної інфраструктури для всіх наших забудовників. Відсотки ті, які були попередніми роками. Для Хмельницького це сума від 15 до 25 млн грн у рік. Це великий ресурс, який спрямовується на всю інфраструктуру, в межах якої діє забудовник.
Велика частина часу присвячена була саме земельним питанням. І з масиву цих питань виокремлю створення або відведення зелених зон. Розпочали процес відведення зеленої зони між вул. Панаса Мирного і Старокостянтинівським шосе. На дану земельну ділянку багато разів претендували різні забудовники, але ми вважаємо, що там має бути зелена зона.
Крім того, затвердили межі великої зеленої зони між Старокостянтинівським шосе і вул. Свободи. На це відводиться 36 га земельної площі.
Значна частина питань стосувалася пільг для підприємців на час локдауну в Україні. Для орендарів комунального майна, для ринків, для всіх підприємців, які працюють у тимчасових спорудах і сплачують сервітут, з 8 до 24 січня ми поставили нульовий відсоток. Це означає що всі вони за цей проміжок часу оренду, земельний податок, оренду землі, тощо платити не будуть. Крім того, від абонплати звільнені підприємці на комунальних ринках. Це насамперед сектор “Бартер”, крім охорони. Впродовж засідання розглянуті й інші питання, пов’язані з передачею майна, з роботою ліквідаційних комісій, роботою комунальних служб тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *